Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Grandland GSe – Plug-in, 300 koní a športový nádych

Opel Grandland GSe debutuje ako plug-in hybrid s výkonom 300 k so športovým nádychom.

Grandland, ktorý nedávno prešiel hlbokou modernizáciou, bude teraz k dispozícii v novej najvyššej výbave GSe, ktorá sa môže pochváliť pohonom všetkých štyroch kolies a plug-in hybridnou konfiguráciou. Táto konfigurácia pohonu je už v Grandlande dostupná, no nie nevyhnutne ako variant GSe. Celkovo – systémovo teda poskytuje 300 koní a maximálny krútiaci moment 520 Nm.

Takéto parametre sa premietajú do dobrého výkonu. Šprint z 0-100 km/h trvá 6,2 sekundy a maximálna rýchlosť je 235 km/h. O pohon sa stará 8-stupňová automatická prevodovka, ktorú bežne používa koncern Stellantis.

Verzia GSe vyzerá naozaj agresívne. Najmä vďaka 19-palcovým diskom a pomerne agresívnemu aerodynamickému balíku. Karosériu zdobia aj početné vložky v lesklej čiernej farbe, ktoré budú úhľadne kontrastovať s vybraným lakom.

V kabíne naopak nájdete sedadlá AGR s lepšou bočnou oporou a čalúnením Alcantara, špeciálne označenia GSe a rozsiahlu výbavu. Vodič by mal oceniť aj športovejšie nastavenie adaptívneho podvozku a riadenia.
Opel sa cenami variantu GSe zatiaľ nepochválil.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov