Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Maybach: Tretí od Virgila Abloha

Najvyššia úroveň remeselného spracovania pokračuje aj v interiéri vozidla.

V rámci Projektu Maybach predstavila automobilka Mercedes nový model Maybach Triedy S, ktorý je výsledkom tretej spolupráce s nedávno zosnulým dizajnérom a módnym návrhárom Virgilom Ablohom: S luxusnej limuzíny sa vyrobí len 150 exemplárov.

Azda najznámejšiemu módnemu návrhárovi asistoval šéf dizajnérskeho trímu z Mercedes-Benz  Gorden Wagener, Mercedes-Maybach podľa Abloha má jedinečnú dvojfarebnú schému exteriéru s lesklou obsidiánovou čiernou na hornej polovici vozidla, zatiaľ čo spodný segment, bočné boky a ráfiky kolies majú pieskový odtieň. Vnútri pokračuje dvojfarebná farebná schéma, pričom sedadlá, volant, spodná palubná doska, dvere a strop sú obložené čiernou a pieskovou kožou napa, vložkami a lištami.

Mercedes–Maybach už viac ako storočie určuje hranice luxusných zážitkov a limitovaná edícia Maybach od Virgila Abloha, plne vybavený Mercedes-Maybach Triedy S S680 (kombinovaná spotreba paliva podľa WLTP: 14,3–13,4 l/100 km | kombinovaná Emisie CO2: 326–304 g/km)1 pokračuje v tejto tradícii. Vytvorené najšpecializovanejším tímom prispôsobenia a remeselného spracovania Mercedes-Benz vo výrobe v Sindelfingene – exteriér vozidla obsahuje jedinečnú dvojfarebnú kombináciu vytvorenú pre projekt MAYBACH.

Najvyššia úroveň remeselného spracovania pokračuje aj v interiéri vozidla, ktorý je lakovaný v identickom dvojfarebnom prevedení. Štvormiestna konfigurácia, volant, dvere, spodná časť palubnej dosky a strop sú obložené čiernou a pieskovo zafarbenou kožou nappa, doplnenú o pieskovo zafarbené dekoračné lišty a prúžky. Podlahové koberčeky na vysokých podlahách sú čierne s lemom z kože pieskovej farby a vyšívaným logom Mercedes-Maybach. Pre umocnenie monolitického vzhľadu sú rámy okien lakované.

Navyše, na čiernom strede stredovej konzoly, zadných vankúšoch, opierkach hlavy a prahových lištách je vyvedené špeciálne logo Mercedes-Maybach a Virgil Abloh. „Od Projektu Geländewagen, ktorý nastavil meradlo pre spoluprácu v oblasti módy a automobilového priemyslu s našou ikonickou triedou G, až po Projekt Maybach, ktorý priniesol znamenité dedičstvo Mercedes-Maybach do budúcnosti, sme spolu s Virgilom skutočne vykročili na novú cestu. Limitovaná edícia Maybach od Virgila Abloha je príkladom symbiózy medzi inovatívnym dizajnom a dokonalým remeselným spracovaním,“ uvádza sa vo vyhlásení nemeckej automobilky.

-jj-, zdroj a foto: Mercedes-Maybach

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov