Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bratislava dostane 50 nových trolejbusov, hlavnému mestu pomôže štát

Minister dopravy so zástupcami Dopravného podniku Bratislava podpísal zmluvu o nenávratnom finančnom príspevku na nákup trolejbusov. 50 nových vozidiel by malo byť dodaných do konca budúceho roka.

Trolejbusy budú vybavené moderným informačným aj kamerovým systémom, Wi-Fi či nabíjačkami na telefóny. Medzi nakupovanými vozidlami je aj 16 kusov 24 metrových trolejbusov, ktoré patria medzi najdlhšie na svete a pozornosť vzbudili už pri testovacích jazdách. Jazdiť budú na linke 71 z Hlavnej stanice do Vrakune.

„Všetky trolejbusy sú hybridné, to znamená, že vedia jazdiť aj tam, kde trolejové vedenie nie je. Na rozdiel od minulosti však na takúto jazdu už nebudú využívať dieselový motor, ale elektrický. To len podčiarkuje fakt, že v Dopravnom podniku Bratislava dbáme na ekológiu a zelené riešenia,“ dodal poslanec parlamentu a zároveň predseda dozornej rady DPB Ľuboš Krajčír.

Celková výška nenávratného finančného príspevku je 43 364 756,72 eur. Z eurofondov je na tento nákup vyčlenených 38,8 milióna eur, zo zdrojov štátneho rozpočtu 4,5 milióna eur a prijímateľ, teda DPB, sa na nákupe nových vozidiel bude podieľať 2,3 miliónmi eur.

Zdroj: mindop.sk

Foto: Imhd.sk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov