Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Enyaq Coupé RS iV – Najvýkonnejšia Škoda sa už dá objednávať na Slovensku

Po nedávnej svetovej premiére modelu Škoda Enyaq Coupé RS iV sa toto plne elektrické vozidlo dostáva bližšie aj k slovenským zákazníkom. V súčasnosti najvýkonnejší model sa dá konfigurovať a objednávať.

Prvé čisto elektrické kupé značky ŠKODA prichádza v športovo ladenom prevedení RS pre slovenských zákazníkov, pričom jeho cena štartuje už od 58 290 eur. Vrcholové prevedenie RS disponuje dvojicou elektromotorov so systémovým výkonom 220 kW (299 k) a krútiacim momentom 460 Nm, čomu zodpovedá aj dynamika vozidla: zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá 6,5 sekundy a maximálna rýchlosť je 180 km/h, čo je o 20 km/h viac ako u ostatných prevedení modelu.

Škoda Enyaq Coupé RS iV má o 15 mm znížený podvozok vpredu a o 10 mm zníženým podvozkom vzadu, čo zlepšuje jeho športové jazdné vlastnosti. Vozidlo zároveň prichádza v štandarde s jedinečnou osvetlenou maskou Crystal Face so 131 LED diódami, ktorá sa u ostatných variantov dodáva na želanie. Ďalej sa variant RS pýši čiernymi kontrastnými prvkami, ako sú lišty okien alebo zadný difúzor, zároveň aj športovo tvarovaným zadným nárazníkom s charakteristickou červenou linkou v spodnej časti. Novinka sa štandardne dodáva s čiernymi 20-palcovými kolesami TAURUS a na želanie môže byť vybavená 21-palcovými kolesami VISION. Enyaq Coupé RS iV si je možné zároveň kúpiť v exkluzívnej zelenej farbe Mamba (+420 eur), v ktorej bolo auto počas svetovej premiéry predstavené verejnosti.

Škoda Enyaq iV – Dlhší dojazd a komfort vďaka novému softvéru

Bohatá základná výbava počíta so špeciálnym RS interiérom z kože a alcantary, trojramenným športovým vyhrievaným volantom a prednými sedadlami, ambientným osvetlením interiéru či skleneným strešným oknom. V technologickej výbave nechýba nabíjanie jednosmerným prúdom až do 135 kW, Full LED Matrix svetlomety, Full LED zadné svetlá s dynamickým ukazovateľom zmeny smeru, virtuálny kokpit s 5,3“ displejom, navigačný systém s 13“ displejom s infotainment systémom, bezdrôtový SmartLink, trojzónová klimatizácia CLIMATRONIC, parkovacie senzory vpredu a vzadu či zadná parkovacia kamera. O bezpečnosť sa stará množstvo moderných asistentov, ako napríklad FRONT ASSIST (výstraha pred kolíziou s podporou núdzového brzdenia), LANE ASSIST, SIDE ASSIST (asistent zmeny jazdného pruhu), LIGHT AND RAIN ASSIST, adaptívny tempomat či DRIVER ALERT. O komfort na palube sa starajú akustické bočné sklá, progresívne riadenie s voľbou jazdného režimu, 8 reproduktorov, elektricky nastaviteľné predné sedadlo vodiča, bezkľúčové odomykanie a štartovanie či lakťová opierka vpredu a vzadu.

Zdroj: Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov