Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo FH Electric – Nový trakčný systém pre elektrické kamióny nahradí ABS

Aby Volvo Trucks oslovilo zákazníkov aj na trhoch, ktoré sú skúšané tuhou zimou a mrazom, vymýšľa pre svojich električky napr. Volvo FH Electric ďalšie podporné systémy.

V polovici decembra sa ukázala aplikácia Ready to Run, ktorá má pri -25 stupňoch zohriať kabínu a batérie ťahača ešte pred výjazdom na cestu. Teraz predstavili nový asistenčný systém, ktorý zabezpečí primeranú trakciu na klzkom povrchu.

Active Grip Control je systém riadenia trakcie založený na veľmi rýchlej odozve elektromotorov. Rýchlo riadi tok hnacej sily a aktívne bráni pretáčaniu kolies. Vďaka tomu podľa predbežných testov sa očakáva zvýšenie trakcie pri plnej akcelerácii s naloženým prívesom o 45%. Active Grip Control má tiež umožniť brzdenie motorom v náročných podmienkach a nahrádza aj systém ABS. Pri jazde bez nákladu sa má znížiť riziko pretáčania a v prípade núdze čiastočne eliminovať pravdepodobnosť skríženia prípojného vozidla.

Active Grip Control dostane na palubu modelov FH Electric, FM Electric a FMX Electric. Plánuje sa aj premiéra v spaľovacích verziách, no má ísť o inú verziu tohto systému, prispôsobenú dlhším oneskoreniam príznačným pre spaľovacie pohony.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov