Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Karoq: Výraznejší dizajn a Sportline

Škoda Karoq má nový tiež interiér.

Od premiéry malého SUV Škoda Karoq uplynuli už štyri roky. Jeho väčší brat Kodiaq sa dočkal modernizácii v apríli a teraz prišli na rad „vychytávky“ pre Karoq. Súčasne českí susedia predstavili svetu aj športovejšiu verziu Sportline.

Nový Karoq.má modernizovaný exteriér s ostrejšími a výraznejšími líniami aj ľakovaným predným nárazníkom, upravený interiér s udržateľnejšími materiálmi. S viac ako 500.000 predanými vozidlami sa radí Karoq medzi oporné piliere značky Škoda. „Aby sme tento trend udržali, vozidlo bolo dôsledne zmodernizované. Nová verzia má aktuálny design, vylepšené aerodynamické vlastnosti a ponúka aj moderné asistenčné systémy a infotainmenty,“ povedal Thomas Schäfer zo spoločnosti Škoda Auto.

Súčasne som presvedčený, že vďaka mixu týchto vlastností nadviažeme na doterajší úspech modelu Škoda Karoq. ,“ dodal Schäfer. Modernizovaný Karoq má teraz sebavedomejší vzhľad. Vďaka širšej, šesťhrannej maske chladiča a novému prednému nárazníku pôsobí predná časť mohutnejším dojmom. Nové usporiadanie užších LED predných svetlometov so štvorakou tvárou mu dodáva dynamickejší vzhľad. Dynamický vzhľad zadnej časti podtrhuje nový design zadných svetiel. Nový strešný spojler tiež opticky preťahuje siluetu vozidla.

Škoda Karoq má nový tiež interiér. Sedadlá sú potiahnuté z recyklovaných vegánskych materiálov, nové sú dekoračné lišty aj ambientné LED podsvietenie. K dispozícii je za príplatok aj vyššia verzia komfortu. O pohon se starajú spaľovacie motory TSI a TDI s výkonom od 110 do 190 koní. Súčasne so základnou verziou predstavili aj športovejšiu verziu Sportline, ktorú spoznáte na prvý pohľad podľa čiernej masky.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov