Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-EQ EQB je ďalšie plnoelektrické SUV v predaji

Odteraz si možno EQB objednať za ceny od 59 526,00 eur s DPH. EQB ponúka v rámci sériovej výbavy päť miest na sedenie a za príplatok je k dispozícii v sedemmiestnom vyhotovení. Po EQA je model EQB už druhým plnoelektrickým zástupcom kompaktných vozidiel od značky Mercedes-EQ.

Modelová paleta bude spočiatku zahŕňať model EQB 300 4MATIC (kombinovaná spotreba elektriny: 19,4 – 18,1 kWh/100 km) s výkonom 168 kW a model EQB 350 4MATIC (kombinovaná spotreba elektriny: 19,4 – 18,1 kWh/100 km) s výkonom 215 kW. Výkonnejšia verzia začína na cene od 62 292,00 eur s DPH. V prípade EQB je na rok v cene zahrnutá služba Mercedes me Charge. Prostredníctvom služby Mercedes me Charge získajú zákazníci Mercedes-EQ pohodlný prístup k sieti s viac ako 600 000 nabíjacími miestami. Zákazníci zároveň profitujú z integrovanej funkcie platby s jednoduchým vyúčtovaním.

EQB bude k dispozícii ako Edition 1 iba počas ohraničeného časového obdobia po uvedení na trh. Tento limitovaný mimoriadny model spája exteriérové prvky balíka Night so stylingom AMG. Disky AMG z ľahkej zliatiny s rozmerom 20 palcov nalakované v matnej medenej farbe a osústružené do leskla dotvárajú športový vzhľad. Medzi najatraktívnejšie prvky verzie Edition 1 v interiéri patria čalúnenie koža nevská sivá s modrou CYBER CUT, ozdobné prvky so špirálovým vzhľadom, dýzy výstupu vzduchu v striebornej chrómovej s vonkajším prstencom v striebornej chrómovej a prstencom vedenia vzduchu v energickej modrej.

 

Na želanie je model EQB dostupný línie Electric Art, ktorá je špecifická pre značku Mercedes-EQ. Farebné akcenty v modernom ružovozlatom vyhotovení zdobia čalúnenie imitácia kože ARTICO/látka Cupertino dvojfarebná ružovozlatá/ titánová sivá pearl a dýzy výstupu vzduchu v ružovozlatej s vonkajším prstencom v striebornej chrómovej a prstencom vedenia vzduchu vo vysokolesklej sivej. Ozdobné prvky so špirálovým vzhľadom sú podsvietené. Súčasťou línie výbavy sú aj špeciálne 18-palcové disky z ľahkej zliatiny s 5-lúčovým dizajnom, aerodynamicky optimalizované s dvojfarebným lakovaním.

Prehľad najdôležitejších prvkov mimoriadnej výbavy a balíkov:

  • Dve dodatočné samostatné sedadlá v treťom rade ponúkajú priestor pre osoby s telesnou výškou do 1,65 metra. Súčasťou rozsiahlej sériovej výbavy sú nastaviteľné opierky hlavy, bezpečnostné pásy s napínačmi a obmedzovačmi sily pásu na všetkých postranných miestach na sedenie a bočný okenný airbag, ktorý zakrýva aj cestujúcich v treťom rade sedadiel.
  • Pokročilý balík dopĺňa sériovú výbavu EQB o komfortné a bezpečnostné prvky. V interiéri sa dva 10,25-palcové displeje prelínajú do širokouhlého kokpitu. Vodič je podporovaný balíkom zrkadiel, ako aj parkovacím balíkom s cúvacou kamerou.
  • Prvotriedny balík založený na pokročilom balíku a ešte viac umocňuje komfort. Jeho súčasťou je balík komfortnej výbavy KEYLESS-GO, dvojzónová automatická klimatizácia THERMOTRONIC, pokročilý ozvučovací systém, bezdrôtový systém nabíjania chytrého telefónu, ako aj vyhrievanie sedadiel pre vodiča a spolujazdca.
  • EQB je vybavená inteligentnými asistenčnými jazdnými systémami s kooperatívnou podporou vodiča. Balík asistenčných jazdných systémov ponúka rozšírené funkcie. Patrí medzi ne napríklad aktívny asistent udržiavania odstupu DISTRONIC, asistent parkovania PARKTRONIC, aktívny asistent sledovania povolenej rýchlosti, asistent riadenia pri vyhýbaní, funkcia odbočovania, funkcia vytvorenia záchrannej uličky, funkcia výstrahy pred približujúcimi sa cyklistami alebo vozidlami pri vystupovaní, ako aj funkcia výstrahy pred rozpoznanými osobami v priestore priechodu pre chodcov.

EQS od Mercedes-EQ – Manifest sily, prvá jazda

Prehľad modelov:

EQB 300 4MATIC EQB 350 4MATIC
Pohon Náhon na všetky kolesá Náhon na všetky kolesá
Elektrické stroje na prednej/zadnej náprave Typ Asynchrónny motor (ASM)/synchrónny motor s permanentným budením (PSM) Asynchrónny motor (ASM)/synchrónny motor s permanentným budením (PSM)
Výkon (špičkový) kW 168 215
Krútiaci moment (špičkový) Nm 390 520
Zrýchlenie 0 – 100 km/h s 8 6.2
Maximálna rýchlosť[2] km/h 160 160
Kapacita energie akumulátora, použiteľná (NEDC) kWh 66.5 66.5
Kombinovaná spotreba[3] (WLTP) kWh/100 km 19,4-18,1 19,4-18,1
Cena od eur s DPH 59 526,00 62 292,00

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov