Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus LX 600: Elegán s drsnou maskou

Japonská automobilka plánuje svoju novinku uviesť v roku 2022 na vybrané trhy.

Japonská značka prémiových vozidiel Lexus ukázala nedávno svetu výrazne vynovenú štvrtú generáciu modelu LX 600. V podstate kompletne aktuálny je nielen exteriér, ale aj interiér, pričom hlavný tón udáva predná gigantická maska s drsnejším vzhľadom.

V o vnútri priestranného automobilu SUV nájdete ultra luxusné spracovanie a napríklad aj 25 reproduktorov. O pohon sa stará klasický spaľovací agregát. Vonkajší dizajn modelu LX 600 sleduje kombináciu športového výkonu, prístupnej funkčnosti a nápadnej elegancie. Kľúčom k dizajnovému jazyku LX sú optimalizované proporcie, ktoré dávajú dokopy modernu s výkonom a prítomnosťou.

Automobilka z krajiny vychádzajúceho slnka plánuje svoju novinku uviesť v roku 2022 na vybrané trhy, predovšetkým potom v Spojených štátoch amerických. Úplne nový dizajn interiéru a exteriéru spája vynikajúce funkcie s ohromujúcou estetikou. Prední stĺpiky A sú vytiahnuté dozadu a vytvárajú design smerom dozadu od kabíny a statný trup a 22-palcové kolesá vyjadrujú dynamický obraz jazdy.

U vretenovej mriežky vytvárajú trojrozmerný tvar zložený zo siedmich sad plávajúcich tyčí bezproblémovú štruktúru bez rámu. Jeho štýl má korene vo funkcii: jemné doladenie hrúbky každej lišty na milimeter prináša nielen nový vzhľad, ale tiež poskytuje vysoký chladiaci výkon požadovaný pre twin-turbo motor. Bočné mriežky chladiča majú tiež veľké otvory zaisťujúce chladiaci výkon.

LX600, ktorý sa bude vyrábať v piatich verziách výbavy a luxusu, má novú platformu TNGA-F. Presne rovnakú využíva aj vzdialený a slávny súrodenec – model Toyota Land Cruiser. V interiéri sa môžete tešiť premiérovo hneď na dve obrazovky v priestore stredového panelu. Prvá obrazovka s uhlopriečkou 12,3-palca sa sústreďuje predovšetkým na navigáciu, ovládanie multimédií alebo užitočné informácie v spolupráci so systémom Multi-Terrain Monitor pre jazdu v teréne.

Pod ňou sa potom nachádza druhá obrazovka s menšou uhlopriečkou (7-palcov). Je však praktická a používa sa na najmä na ovládanie klimatizácie, ale v prípade potreby však dokáže spolupracovať s väčšou obrazovkou, napríklad pri zobrazovaní dodatočných informácií pri jazde mimo cesty. Model Lexus LX dostal po prvý raz za štvrťstoročie svojej existencie rovnako stupeň výbavy Ultra Luxury s charakteristickým štvorsedadlovým usporiadaním.

Pod kapotou nového SUV LX 600 nájdete 3,5-litrový šesťvalec twin-turbo s výkonom 415 koní a 650 Nm, ktorý nahradil predchádzajúci agregát (5,7-litrový atmosférický osemvalec). Nárast výkonu predstavuje 30 koní a zhruba 100 Nm. Nový motor bude spolupracovať s modernizovanou prevodovkou. Starú osemstupňovú skrinku nahradí novší desaťstupňový variant, ktorý poznáme napríklad zo športového modelu LC, kde funguje veľmi spoľahlivo.

-jj-, toyota, lexus

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov