Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dovolenka s levom na kapote

Mestečko Rüdesheim am Rhein je súčasťou známej vinohradníckej oblasti na západe Nemecka.

Letná dovolenka to nemusí byť len more a pláž, Európa ponúka aj mnoho iných zaujímavých miest a krásnych lokalít. Ak si radi vychutnávate dobré víno, dokážete sa nadchnúť pohľadom na nádherné vinice a s obľubou trávite čas v prírode, potom je mestečko Rüdesheim am Rhein v západnej časti Nemecka ideálnou destináciou aj pre vás.

My sme sa do tejto, z Bratislavy 850 kilometrov vzdialenej vinohradníckej oblasti, vybrali autom. Konkrétne sme si na našu cestu zvolili spoločníka v podobe modernizovaného Peugeotu 3008. Prečo práve toto kompaktné SUV? Odpoveď je jednoduchá: Peugeot 3008 je priestranný a komfortný automobil, ktorý bez zaváhania hltá stovky diaľničných kilometrov a zároveň sa nezľakne ani mierneho terénu – ak by bolo treba. My sme navyše siahli po naftovej verzii s motorom 1,5 BlueHDi a nemohli sme spraviť lepšie rozhodnutie.

Naftový štvorvalec s výkonom 96 kW (130 k) spriahnutý s 8-stupňovou automatickou prevodovkou zvládol takmer dve tisícky kilometrov dlhý výlet (cesta tam a späť) s kombinovanou spotrebou len 6,4 litra nafty na 100 kilometrov. To je skvelá hodnota predovšetkým preto, že Peugeot viezol dvoch dospelých ľudí s batožinou na dva týždne, pričom po nemeckej diaľnici sme miestami uháňali vysoko nad rýchlostný limit platný na našom území. 

Aktívny relax

Vypnúť hlavu, relaxovať ale stále byť aktívny. Tiež sa v tom vidíte? Pri návšteve mestečka Rüdesheim am Rhein odporúčame užiť si výhľad na rieku Rýn pri národnom pamätníku, ku ktorému vás priamo z centra mestečka vyvezie kabínková lanovka. Naokolo pamätníka sa dá príjemne poprechádzať lesnými cestami, pričom neďaleko sa nachádza rozsiahla ohrada, v ktorej si v pokoji nažíva danielia zver.

Zvieratká môžete obdivovať a dokonca aj kŕmiť granulami, ktoré si kúpite priamo v na to určenom automate. Pokračovaním po lesnej ceste sa onedlho dostanete k ďalšej lanovke, tentoraz sedačkovej. Tá zváža turistov späť do mestečka, ktoré je prepletené množstvom romantických uličiek. Všade pritom vonia káva a zákusky. Keď sme už pri káve, máme pre vás ešte jedno odporúčanie – originálnu Rüdesheimskú kávu. Ide o miestnu špecialitu a teda kávu s lokálnym brandy Asbach, šľahačkou a čokoládou na vrchu.

Proces prípravy kávy dokonca zahŕňa aj efektné vzplanutie, ktoré čašník vyvolá v pohári priamo pred vašimi očami. Musíme však podotknúť, že v tomto prípade hovoríme skôr o dovolenke pre dospelých, keďže základom výletu je dobré víno, tradičná káva a nádherné výhľady na mesto a rieku Rýn. Určite sa však v okolí nájde mnoho ďalších miest, ktoré očaria aj detských cestovateľov. 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov