Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bentley Bentayga má najväčšie karbónové disky na svete

Bentley sa snaží dokázať svoju nadvládu v segmente najluxusnejších SUV na svete. Po niekoľkých špeciálnych verziách teraz prišiel čas na ďalší drahý prvok, ktorý podčiarkne exkluzivitu modelu a tým sú disky z uhlíkových vlákien vo veľkosti 22 palcov.

Päť rokov po uvedení modelu na trh (a rok po facelifte ) je jeho dlhý zoznam individualizácie obohatený o ďalšiu zaujímavú položku. Jedná sa o disky kolies vyrobené výlučne z uhlíkových vlákien. Britský výrobca automobilov na nich pracuje 5 rokov spolu s talianskymi špecialistami z Bucci Composites. Do tejto doby sú okrem konštrukcie zahrnuté aj interné testy a testy TÜV, ktoré majú zaručiť úplnú bezpečnosť tohto nového riešenia za každých podmienok na cestách. Testy boli vykonávané na cestách s rôznym povrchom, veľkými výmoľmi a tiež na Nordschleife.

Bentley tvrdo bojuje medzi najprestížnejšími SUV na svete, a to medzi Maybachoch, Rolls-Roycom, Lamborghini alebo Range Roverom.

Disky z uhlíkových vlákien sa zatiaľ objavili iba na niekoľkých obmedzených špecializovaných automobiloch ako Koenigsegg alebo Shelby Mustang GT350R. Bentley sa však môže pochváliť tým, že Bentayga dostane najväčší disk tohto typu, aký bol kedy vyrobený. Jeho priemer má až 22 palcov. V prípade takýchto veľkých kolies sú výhody ráfikov z uhlíkových vlákien už citeľné. Každé koleso je totiž o 6 kg ľahšie ako jeho tradičný náprotivok. Nižšia neodpružená hmotnosť vylepšuje mnoho vecí, od jazdného komfortu, presnejšej jazdy, lepšieho brzdného výkonu a nižšej spotreby paliva a pneumatík. Dá sa však očakávať, že veľa zákazníkov si ich vyberie jednoducho preto, lebo vyzerajú ako exkluzívne. Ceny spoznáme až pri debute na trhu, ktorý sa má konať koncom tohto roka.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov