Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aplikácia flexiBee – Vtedy, keď treba

flexiBee je aplikácia umožňujúca zdieľanie elektrických automobilov. Zisťovali sme, ako funguje v praxi.

Zdá sa to byť logické: načo kupovať drahý elektromobil, keď ho potrebujem použiť len občas? Súkromník či firma vo flexiBee platia len za prenajatý čas, bez obmedzenia najazdených km a v cene je aj parkovanie. Stačí si stiahnuť aplikáciu (slovenská aplikácia i celá služba je plodom spolupráce spoločností Infocar a Andis) a zaregistrovať sa. flexiBee využívajú hlavne zamestnanci v spoločnostiach, ktoré sídlia v biznis centrách a úradoch verejnej správy, mladé rodiny, fyzické osoby, návštevníci hotelov či malí podnikatelia a živnostníci. V prípade flexiBee sú všetky vozidlá čisto elektrické Renault Zoe.

Pre každý smartfón

flexiBee si môžete bezplatne stiahnuť do zariadení so systémom Android aj iOS. Stiahnutie je veľmi rýchle. Po rozkliknutí si prostredníctvom e-mailovej adresy získate od prevádzkovateľa heslo a môžete začať aplikáciu reálne využívať. Aplikáciu môžete využiť na rezerváciu, prevzatie, použitie i vrátenie vozidla. Aplikácia je jednoduchá pre každého aspoň trocha počítačovo gramotného používateľa. Treba len dať pozor na to, že s autom nesmiete ísť na diaľnicu, mimo Bratislavského kraja a rezervácia auta je možná maximálne 24 hodín vopred.

Zatiaľ v začiatkoch

Auto nie je kolobežka. Vozidlá využívajúce flexiBee si môžete prevziať len na určených miestach a na miesto prevzatia ho treba aj vrátiť. Takýchto „flexiBodov“ je zatiaľ päť a všetky sú v Bratislave. Štyri z nich sú určené pre osoby aj firmy, jeden len pre osoby. K dispozícii je v súčasnosti 11 vozidiel. Ich počet, ako aj počet flexiBodov plánuje prevádzkovateľ čoskoro navýšiť.

Kríza mieša karty

Koronakríza na jednej strane vysáva ľuďom peniaze (a kupujú menej áut) a tiež znižuje chuť odovzdávať si používanie vecí medzi neznámymi ľuďmi. Na druhej strane však možnosť využívať napr. auto naozaj len vtedy, keď ho potrebujem a len vtedy zaň platiť, znie tiež rozumne.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov