Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën C3 Saint James Limited Edition – keď sa dve ikony spoja

Citroën C3 Saint James Limited Edition. V roku 2019 sa udialo stretnutie založené na spoločných hodnotách, ktoré vyústilo do zaujímavej spolupráce. Citroën a Saint James sú spojenectvom dvojstoročného dedičstva, ktoré sa riadi spoločnou víziou francúzskeho know-how a odborných znalostí.

Tieto dve značky sa vždy hlásili k hodnotám nezávislosti, slobody a otvorenosti svetu. Na moje počudovanie sa stretli v Japonsku. Vedení chuťou propagovať svoje farby v Japonsku sa prirodzene rozhodli spolupracovať na exkluzívnej limitovanej edícii 350 kusov pre model C3, ktorá zaznamenala veľký komerčný i imidžový úspech.

Nasleduje posilnenie odkazu v Európe

Od prvého stretnutia sa vytvorilo pevné spojenie medzi dvoma silnými francúzskymi značkami. Značka „Saint James“, ktorá sa narodila v roku 1889 je symbolom francúzskej módy a dedičom know-how predkov, ponúka predovšetkým námornícky štýl oblečenia „casual chic“. Podporuje technické, kvalitné a moderné výrobky, ktoré poskytujú svojim nositeľom maximálny komfort. To sú hodnoty, ktoré plne zdieľa aj značka Citroën.

Po úspechu prvých skúseností v Japonsku sa obe značky rozhodli spolupracovať na modeli C3. Limitovaná edícia C3 Saint James bude k dispozícii vo Francúzsku (vrátane francúzskych zámorských území), Veľkej Británii, Nemecku, Holandsku a v Japonsku.

SPOLUPRÁCA NA C3

Citroën C3 je celosvetovo najpredávanejší Citroën, keďže je v súčasnosti je univerzálnym mestským autom, symbolom „lásky na prvý pohľad“. Od svojho uvedenia na trh si získal viac ako milión zákazníkov po celom svete.

Jedinečný a vysoko prispôsobiteľný dizajn z neho robí mimoriadne médium pre dve značky, ktoré tvrdia, že ponúkajú produkty, ktoré štýlom a praktickosťou uľahčujú každodenný život. C3 Saint James je pre ľudí všetkých vekových skupín, ktorí žijú život v pohybe, v optimistickom rozpoložení, hľadaní trendov, hľadaní módy a dizajnu.

Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions

VONKAJŠÍ DIZAJN

Limitovaná edícia Saint James vychádza z najvyššej úrovne Shine a je ponúkaná s dvojfarebnou strechou (čierna alebo biela) v kombinácii s balíkom White Color Pack. C3 Saint James je k dispozícii vo všetkých farbách karosérie C3 (Elixir Red, Perla Nera Black, Steel Gray, Platinum Gray a Polar White) okrem Spring Blue. Je tiež vybavený 16-palcovými zliatinovými diskami Hellix Diamond Cut, ktoré zvýrazňujú charakter. Je však okamžite rozpoznateľný podľa modrej, bielej a červenej nálepky na streche s podpisom Saint James. Signatúru nájdete tiež pod každým spätným zrkadlom prostredníctvom exkluzívneho štítku v duchu modro-bielo-červeného vzoru spojeného so slávnym logom módnej značky. Limitovaná edícia obsahuje aj špecifickú nálepku zadného okna vo farbách značky Normandia

INTERIÉR

Cestujúcim  ponúka to najlepšie pohodlie vďaka osadeniu sedadiel Advanced Comfort, ktoré ponúkajú špecifický dizajn, keďže kreslá sú čalúnené šedou farbou. Na vrchnej časti operadla sedadla je ozdobný pás so šípkou s nápisom Saint James a červené prešívanie nad pásom evokuje vlnené cievky a signálny prúžok slávnej námorníckej bundy marinière Táto limitovaná edícia oblieka sedadlá od hlavy po päty bielym prešívaním. Biele prešívanie sa nachádza aj na palubnej doske, ktorá spolu s chrómovými kontúrami radiacej páky dodáva extra šmrnc. Interiér obsahuje ozdobný modro-červený dekor, ako aj štítok pod radiacou pákou s logom Saint James.

UŽITOČNÉ TECHNOLÓGIE

C3 Saint James je vybavený koženým volantom (ladiacim s hlavicou prevodovky na prevodovke EAT6), štyrmi elektrickými oknami a tónovanými sklami.C3 ponúka všetky technológie potrebné na zaistenie  bezpečnosti. C3 Saint James ťaží zo všetkých jazdných asistentov a jazdu ešte uľahčuje pridaním cúvacej kamery.

Čo sa týka motorov, C3 Saint James je vybavený vysoko výkonnými a efektívnymi benzínovými motormi najnovšej generácie schválenými podľa emisnej normy Euro 6d:

  • Benzínová manuálna prevodovka: PureTech 110 S&S BVM6, cena za 21 600 €.
  • Benzínová automatická prevodovka: PureTech 110 S&S EAT6, cena 23 000 €..

Limitovaná edícia C3 Saint James sa bude dať objednať vo Francúzsku od 1. Júna a do predajných miest sa dostane v septembri 2021.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov