Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Suzuki GSX-S1000 – naháč v agresívnom kabáte

Model Suzuki GSX-S1000 je pravý pouličný bojovník, ktorý sa odjakživa vyznačoval pôsobivým športovým výkonom, vynikajúcou ovládateľnosťou a skvelým komfortom.

Teraz ešte viac zdôraznili jeho čistú agresivitu vďaka modernému dizajnu. Nový model GSX-S1000 už na prvý pohľad upúta výrazným vzhľadom. Keďže tento motocykel už disponoval výbornou ovládateľnosťou, vynikajúcim riadením a neprekonateľným dizajnom, zamerali sa tentoraz na surovú agresivitu. Umiestnenie riadidiel, nový dizajn sedadla pre športovejšiu jazdu a lepšia pozícia kolien v dôsledku štíhlejšej konštrukcie zaručujú pohodlnú polohu pri sedení. Zachovali dravosť motora, ktorý spĺňa požiadavky normy Euro5, a pridali balík elektroniky na zdokonalenie zážitku z jazdy.

 

Motocykel GSX-S1000 navrhli tak, aby pôsobil nespútane. Dizajn vertikálne uložených LED svetlometov a pozičné LED svetlo nad nimi vytvára nový čistý vzhľad, zatiaľ čo minimalistický dizajn nových LED smeroviek celý tento koncept ešte zdôrazňuje. Ostré línie predného profilu, nádrže aj bočného panela smerujú k ceste, takže ešte viac zdôrazňujú športovú povahu motocykla.

Okrem množstva informácií nájdete na prepracovanej LCD obrazovke na prístrojovom paneli aj grafické prvky a modré podsvietenie na zvýraznenie vzhľadu modelu GSX-S1000. V súlade s agresívnym štýlom motocykla displeju dominujú údaje o otáčkach, rýchlostných stupňoch a okamžitej rýchlosti, ale na ľahko čitateľnom prístrojovom paneli nájdete aj rôzne nastavenia a ďalšie možnosti. Zväčšili palivovú nádrž, takže vďaka objemu 19 litrov budete mať viac slobody medzi tankovaniami a pri dlhších jazdách určite využijete aj tankvak z ponuky príslušenstva. Nové sedadlo navrhli so zreteľom na čo najlepší zážitok z jazdy a slobodu pohybu, takže jazdcovi a spolujazdcovi zaručuje súčasne športové a pohodlné sedenie. Konštrukcia ponúka lepšiu oporu a na zadné sedadlo možno v prípade potreby nasadiť kryt, ktorý ešte viac zdôrazní športový vzhľad motorky.

K pokročilým elektronickým riadiacim systémom modelu GSX-S1000 patrí volič režimu jazdy Suzuki (Suzuki Drive Mode Selector, SDMS), ktorý upravuje odozvu na plyn a krútiaci moment, vďaka čomu získa motocykel pri zrýchľovaní iný charakter, ale tiež systém inteligentnej jazdy Suzuki (Suzuki Intelligent Ride System, S.I.R.S), ktorý zas posilňuje sebavedomie a komfort jazdca. Obojsmerný systém rýchleho radenia vám umožňuje rýchlejšie preraďovať alebo podraďovať bez potreby stláčať spojku. Výsledkom interakcie prevodovky s rýchlym radením a systému SDMS je ešte lepší zážitok z jazdy a plynulého zrýchľovania. Prepracovaná verzia systému trakčnej kontroly Suzuki (Suzuki Traction Control System, STCS) s piatimi režimami teraz ponúka širšie spektrum možností, takže sa dokáže prispôsobiť rôznym jazdným podmienkam a štýlom.

Vysokovýkonný štvortaktný štvorvalcový motor DOHC s objemom 999 cm3 s kvapalinovým chladením pochádza zo superšportových modelov. Krútiaci moment je vyšší pri nízkych a stredných otáčkach, ktoré sú pri jazde na motocykloch najbežnejšie, ale v svojom živle je najmä pri stredných až vysokých otáčkach.

Každý aspekt šasi a konštrukcie je zameraný na čo najlepšiu manévrovateľnosť a ovládateľnosť. Kompaktné a ľahké šasi je spojené s výkyvným ramenom zo zliatiny hliníka, čo ešte viac posilňuje stabilitu motocykla na ceste a jazdcovi dodá sebavedomie počas jazdy. Inverzné predné vidlice KYB s priemerom 43 mm zabezpečujú plynulú a športovú jazdu, zatiaľ čo zadné zavesenie, ktoré je tiež plne nastaviteľné a vybavené centrálnou nápravou s predpruženou pružinou, efektívne reaguje na premenlivý povrch vozovky, čo ešte posilňuje pocit stability.

Vďaka širokému sortimentu dodatočných doplnkov k modelu GSX-S1000 si môžete motorku prispôsobiť podľa seba a vylepšiť jej funkcie. Medzi doplnkami nájdete takmer všetko, čo potrebujete na spríjemnenie cesty alebo na zvýšenie komfortu počas jazdy.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov