Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i20 N – prívetivý cenník malého “enka”

Rodina Hyundai N sa s blížiacim letom rozrastá o nového atraktívneho člena. K výkonným a mimoriadne úspešným modelom i30 hatchback N a fastback N, sa pripojí nový i20 N. Slovenský importér značky Hyundai zverejnil cenník, ktorý prináša i20 N vo výbave N Performance s cenou už od 23 390 € s DPH.

Plnohodnotné N-ko

Nový i20 N s benzínovým turbo motorom 1,6 T-GDi (150 kW/204 k) a manuálnou 6-stupňovou prevodovkou sa na Slovensku bude predávať len v jednej, ale štedro nastavenej výbave N. Znamená to napríklad, že je vždy vybavený samosvorným diferenciálom, výfukovou sústavou s variabilnou klapkou aj automatickými medziplynmi. 18-palcové zliatinové disky kolies sú obuté v špeciálnych, pre modely N vyvinutých pneumatikách Pirelli P-Zero.

Pripravený na trať

Výkonný Hyundai i20 N je vybavený prednými kotúčovými brzdami s vnútorným chladením s rozmerom 17 palcov, nechýbajú brzdové strmene lakované v červenej farbe s logom N a dizajnovo atraktívny N body kit, ktorý obsahuje okrem tradičných N prvkov aj ikonické trojuholníkové zadné hmlové svetlo či športový spoiler lakovaný v čiernej farbe. V kabíne vozidla vodič ocení predné N športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy, výškovo a pozdĺžne nastaviteľný N športový volant čalúnený perforovanou kožou s ovládačmi režimov jazdy, kovové protišmykové pedále, N hlavicu radiacej páky a digitálnu prístrojovú dosku Supervision s uhlopriečkou 10,25 palca.

Auto na každodennú jazdu

Typicky športové prvky výbavy robia z i20 N auto so schopnosťami vhodnými na jazdu na okruhu, tento model je však rovnako vhodný na bežné každodenné jazdenie. Cenník odhaľuje, že na cesty si vodič posvieti prednými full LED svetlometmi so statickým prisvecovaním zákrut. Vo vozidle sa tiež nachádza bohatý balík bezpečnostných systémov SmartSense. Nový i20 N je vybavený napr. systémom autonómneho núdzového brzdenia s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov, automatickým prepínaním diaľkových svetiel, systémom na automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu, asistentom sledovania dopravných značiek, tempomatom s obmedzovačom rýchlosti či automatickým tiesňový volaním E-call. Súčasťou výbavy je aj dažďový a svetelný senzor, rovnako ako zadná parkovacia kamera. Za príplatok 600 € je navyše k dispozícii Safety Pack so systémom monitorovania mŕtveho uhla, upozornením na vozidlá približujúce sa v priečnom smere pri cúvaní a bezdrôtovým nabíjaním mobilného telefónu.

O komfort a príjemný pocit počas jazdy sa postará polokožené čalúnenie športových sedadiel, automatická klimatizácia aj vyhrievaný volant a predné sedadlá. Súčasťou výbavy N Performance je 8-palcový displej infotainmentu a podpora služieb Apple CarPlay a Android Auto. Za príplatok 1 600 € je možnosť dovybaviť i20 N Techno Packom. Ten obsahuje integrovanú navigáciu s 10,25-palcovým displejom, podporu ďalších služieb ako Bluelink a Live services, nechýba prémiový audiosystém BOSE s 8 reproduktormi a zosilňovačom a súčasťou tohto príplatkového balíka je aj vyhrievanie zadných sedadiel.

Inšpirované WRC špeciálom

Hyundai už pri predstavovaní nového i20 N uviedol, že vozidlo je priamo inšpirované víťazným špeciálom i20 WRC coupé z roku 2019. Svedčí o tom hmotnosť i20 N, ktorá je 1 190 kg a je identická s hmotnosťou WRC špeciálu. Neprekvapí tiež, že v ponuke pre i20 N ostala zachovaná typická a pre N modely charakteristická modrá farba karosérie Performance Blue, ktorá je v ponuke za zvýhodnenú cenu 300 €. Za metalický lak si zákazník priplatí 490 € a strecha lakovaná v čiernej farbe Phantom Black je k dispozícii za príplatok 500 €.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov