Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Pony – Kórejčania vzkriesili ikonu pomocou elektriny

Hyundai Pony, ale s elektrickým pohonom - kórejský výrobca sa rozhodol vrátiť ku koreňom, keď spojil modernosť s klasikou spred niekoľkých desaťročí. Efekt a dojem je podľa nás viac než dobrý.

V časoch, ktorým dominovali žiguliky a embéčky, bol kórejský kompakt pre mnohých nedosiahnuteľným snom. Je zaujímavé, že po rokoch sa Hyundai rozhodol vrátiť ku konceptu hatchbacku a vytvoril tak jediný kus konceptu poháňaný elektrinou.

Pohľad na koncept predstavený výrobcom stačí na to, aby bolo jasne cítiť štýl pôvodného Pony vyrábaného v rokoch 1975–1982. Čisté hranaté línie získali po mnohých rokoch svoje čaro, ktoré môže osloviť nielen ázijských automobilových nadšencov.

O to viac, že ​​sú zdobené modernými detailmi odkazujúcimi na moderný Ioniq 5. Hovoríme o LED svetlometoch alebo zadných svetlách s pixelovou grafikou. Prítomný jetiež spoločný typ napájania s Ioniqom, aj keď zatiaľ nie je známe, či pôjde o úplne identický typ.

Fanúšikom sa pravdepodobne budú páčiť aj „zrkadlá“ namontované na blatníkoch, také charakteristické prvky pre ázijské autá z tamojších rokov. S tým rozdielom, že v koncepte ich nahradili modernejšími kamerami.

Technické údaje stále nepoznáme. To sa pravdepodobne zmení najneskôr 27. júna, keď sa Hyundai oficiálne pochváli elektrickou interpretáciou starého modelu Pony. Žiaľ, už dnes sa vie, že tento konkrétny retromobil sa do výroby nedostane, ale ako sa vraví, bez vetra sa ani lístok nepohne.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov