Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


UX Art Car: Lexus UX ako kvetinová záhrada

Jordi Iranzo a Angela Montagudová z Clap Studia pracovali na aute mesiac.

Druhý ročník výtvarnej súťaže UX Art Car ovládlo víťazné stvárnenie tradičnej japonskej meditačnej záhrady. V projekte „Zenova záhrada“ štúdia Clap zo španielskej Valencie bola celá karoséria prémiového kompaktného crossoveru Lexus pokrytá špeciálnym vzorom tvoreným tisíckou papierových okvetných lístkov.

Pozoruhodné jednofarebné dielo získalo cenu verejnosti v konkurencii poltucta predložených výtvarných projektov prezentovaných spoločnosťou Lexus Spain na webových stránkach pre zákazníkov. Fotografie vozidla, ktoré zachytávajú mimoriadne detaily hotového diela, boli urobené na nádvorí klubu Alma v Madride.

Výtvarníci Jordi Iranzo a Angela Montagudová z Clap Studia pracovali na vozidle po dobu jedného mesiaca, keď sa nechali inšpirovať kľúčovými kvalitami modelu UX, ktorými sú technológie, design, inovácie a pozornosť venovaná každému detailu. Clap Studio sa pokúsilo vyjadriť podstatu sveta v dokonale harmonickom súžití človeka s prírodou. „Naším konceptom je zenová záhrada, ktorá reprezentuje určitý duševný stav: kľud a rýdze uvedomenie,“ vysvetlili.

Tradičná japonská záhrada spája neviazaný a náhodný charakter prírody, ktorá vždy nachádza cestu k rastu, s precíznymi a magickými kvalitami dotiahnutými ľudskou rukou k dokonalosti: symetrií, technológiami a inováciami. „Lexus v našej zenovej záhrade prezentuje dokonalú harmóniu, ktorá je spojením prírody, technológií a inovácií. Ľudské dielo predstavujúce geometrické krivky a bezchybnú symetriu, pokryté rastlinným životom,“ uviedol Iranzo.

Použili sme papier, dôležitý prvok japonskej kultúry, pokrývajúci exteriér vozidla v podobe kveteny a dodávajúci tomuto vozidlu objem. Ďalšou kľúčovou kvalitou japonského umenia a designu je svetlo, ktoré tu premieňa Lexus UX na živú vec. V závislosti na polohe, tóne a intenzite svetla sa v priebehu dňa tvoria stále iné štruktúry a farby,“ dodala na vysvetlenie Montagudová.

-jj- zdroj a foto: Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov