Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Sabine Schmitz zomrela, kráľovná Nürburgringu mala len 51 rokov

17. marca 2021, po dlhom boji s ťažkou chorobou, zomrela nemecká pretekárka Sabine Schmitz známa ako kráľovná Nürburgringu. Takmer celý život sa venovala automobilom a pretekaniu. Už niekoľko rokov bojovala s rakovinou, a teraz tento pretek bohužiaľ prehrala.

Ako informujú nemecké médiá a oficiálne správy Nürburgring, Sabine Schmitz skonala 17. marca 2021. Bola jednou z najslávnejších a najtalentovanejších žien v závodnom svete. Kariéru odštartovala v roku 1993. Nechýbali ani štarty v diaľkových pretekoch. V roku 1996 ako prvá žena vyhrala so svojím tímom  aBMW M3 24 hodín na Nürburgringu, tento úspech zopakovala aj o rok neskôr. Za svoju popularitu vďačil aj jazde na trati Nürburgring v tzv Ring-taxi, kde viezla turistov po jednej z najnáročnejších tratí na svete. Objavila sa aj v šou Top Gear. Vďaka svojim vynikajúcim znalostiam trate získala prezývku „kráľovná Nürburgringu“. Neskôr sa objavila aj ako športová komentátorka.

Sabine Schmitz bojovala od roku 2017 s rakovinou. Napriek zlepšeniu zdravotného stavu v roku 2019, ktorý ju na chvíľu vrátil aj na trať, o rok neskôr musela znovu podstúpiť liečbu. R.I.P.

Foto: skynews 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov