Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Boxter 25: Limitovaná edícia k štvrťstoročiu

Z výročného modelu sa vyrobí len 1250 exemplárov.

Nemecká automobilka Porsche v závere minulého roka oslávila štvrťstoročie existencie svojho populárneho kompaktného roadsteru Boxter limitovanou edíciou GTS 4.0. Z výročného modelu, ktorý kedysi zachránil celú značku, sa vyrobí len 1250 exemplárov.

Šťastný majiteľ dostane k dispozícii výkonný stroj v tmavo šedej farbe s červeným interiérom v koži. Oslavnú edíciu si ale môžete obstarať aj v pôvodnej striebornej farbe GT Silver Metallic, čiernej Deep Black Metallic a bielej Carrara White Metallic. Odkazy na pôvodné vozidlo sa objavujú aj v interiéri, ktorý je pokrytý červenou farbou, rovnako ako látková strecha. Môžete si ale zvoliť aj čierne prevedenie.

V roku 1993 prišiel do automobilky Porsche slávny Wendelin Wiedeking, pod ktorého vedením vznikol práve model Boxster a neskôr aj Cayenne. Automobilka sa v neľahkej dobe rozhodovala aký model by jej mohol zachrániť krk. Nakoniec vsadila na kompaktný otvorený model, ktorý bol podľa pôvodných plánov Ferdinanda Porsche. Boxster uspel a v roku 1996 išiel do výroby. Boxster sedí na 20-palcových dvojfarebných kolesách. Interiér je vyvedený v špeciálnej červenej koži v odtieni Bordeaux.

Vo výbave vozidla nechýbajú napríklad elektricky nastaviteľné sedadlá, infotainment s navigáciou, klimatizácia, hliníkové obloženie alebo vyhrievaný športový volant potiahnutý kožou. Edíciu potom pripomínajú nápisy Boxster 25, jeden nájdete napríklad nad priehradkou spolujazdca. Rovnaký nápis je vyrazený aj na budíkoch. Po stránke motorovej sa v prípade limitovanej edície prakticky nič nezmenilo Napokon, kto by chcel na štvorlitrovom atmosféricky plnenom šesťvalci s výkonom 294 kW (400 koní) niečo meniť?

/Porsche Boxster 25 sedí na 20-palcových dvojfarebných kolesách/

K dispozícii je manuálna šesťstupňová prevodovka alebo dvojspojkový automat PDK. Na stovku sa vozidlo dostane z pokoja za 4,5 sekundy a pokračovať môže až na rýchlosť 293 km/h. Štandardom pre Boxster GTS 4.0 je aj vektorovanie krútiaceho momentu, aktívny športový podvozok so svetlou výškou nižšou o 10 mm (PASM) či samosvorný diferenciál. Porsche Boxter vyrobený pri príležitostí osláv 25. výročia si už môžete objednávať, od marca budú uspokojení prví zákazníci.

-jj-, zdroj a foto: Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov