Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vyrábali nábytok z áut, mali policajnú raziu

Vyrábali nábytok z áut, mali policajnú raziu. Zdá sa vám to neuveriteľné? V podstate trochu aj mne, ale myslel som si ktorá bije. Väčšina z vás asi tipuje, že sa jedná o kradnuté autá rozobrané na diely. Pravda je však niekde inde...

V blízkosti poľského mesta Vroclav vyrábala istá spoločnosť nábytok, ktorý sa extrémne podobal luxusným alebo superšportovým automobilom. Všetky podozrivé veci zaistila tamojšia polícia z oddelenia boja proti hospodárskej kriminalite a navyše sa im už podarila vyčísliť aj výška škody. Tá je odhadovaná na zhruba 500 000 eur!

Podľa dostupných informácii sa zdá, že polícia dostala tip, čiže chalanov musela bonznúť nejaká dobrá duša. Aké mala k tomu pohnútky, ťažko povedať. Policajti, ktorí získali informácie o takýchto praktikách, okamžite prijali opatrenia na overenie získaných skutočností.

Každopádne, jedná sa skôr o porušovanie autorských práv a porušovanie duševného vlastníctva ako o krádež ako takú. Policajti zaistili hotové kusy nábytku, ale aj kópie (predpokladám asi z laminátu) vonkajších častí nábytkov, ktoré sa náramne podobajú na Lamborghini Murcielago. Vzhľadom na tamojšie predpisy hrozí osobám trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Čo si o tom myslíte vy? Je to podľa vás vykrádanie dizajnu, alebo duševných práv? Ja si myslím, že sa to čím ďalej viac ženie do extrému…

Foto: Policja Wroclawska

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov