Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Duet – Embraer Phenom 300E a Porsche 911 Turbo S

Americký výrobca súkromných lietadiel Embraer sa spojil s nemeckou automobilkou Porsche, aby spoločne predstavili dvojicu limitovaných edícií svojich najlepších strojov. Výsledkom bude len 10 párov lietadiel Embraer Phenom 300E a vozidiel Porsche 911 Turbo S.

Jedná sa o úplne originálne spojenie, kde zákazník získa v obdobne upravenom designe ako športové vozidlo, tak súkromný tryskáč typu business jet. Všetko je prepojené malými detailami, farbou karosérie aj interiéru. Oba špičkové a úspešné produkty sa predávajú spoločne ako Duet. Projektový tím pozostával z členov výkonných a marketingových oddelení spoločnosti Embraer v Melbourne a na Floride, dizajnového oddelenia Porsche „Style Porsche“ v nemeckom Weissachu, Porsche Exclusive Manufaktur v Stuttgarte a Studio FA Porsche v rakúskom Zell am See.

Luxusné automobilky zbožňujú špeciálne edície. Na svojom produkčnom vozidle pozmenia zopár detailov a potom ho s vyššou cenou pošlú medzi majetných záujemcov, ktorí sú radi, že majú niečo extra a môžu sa odlíšiť. V marketingu sa tomu hovorí „win-win“ situácia a špecialistom v tomto obore je napríklad práve značka Porsche. Dizajnovou novinkou na športovom aute je dvojfarebný lak Platinum Silver Metallic a Jet Gray Metallic. Vrcholná verzia 911 Turbo S má biele pruhy nad prahmi, okolo rámov okien a u zadného nasávania vzduchu.

Zaujímavosťou je fakt,že v oboch prípadoch je kompletná povrchová úprava prevedená ručne.Lúče kolies majú modré obrysy a na spodnej časti zadného krídla sa nachádza číslo vášho lietadla. Rovnaké farebné ladenie potom nájdete aj v interiéri. Čisto kozmetické zmeny priestoru pre posádku si vzalo na starosť priamo exkluzívne oddelenie Manufaktur. V balíčku nazvanom Duet potom na majetných zákazníkov čakajú ešte luxusné hodinky 1919 Globetimer UTC, plachta na športový automobil a sada batožiny.

Strieborný šíp spaľujúci petrolej, ktorý dokáže letieť rýchlosťou 988 km/h, má stanovenú základnú trhovú cenu na 9,5 milióna amerických dolárov (8,004.720 eur). Základná cena strieborného šípu na štyroch kolesách sa pohybuje okolo 210.000 eur. Ďalšími detailami sú potom emblém na b-stĺpiku alebo pre niekoho možno zvláštne logo pripomínajúce hokejku. V skutočnosti však ide o kombináciu siluety krídiel oboch strojov a akúsi symboliku, že letectvo a automobilový priemysel môžu ísť ruku v ruke.

-jj-, zdroj a foto: Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov