Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dakar 2021: 18 ročný mladík bude jazdiť v nákladiaku ako najmladší vodič v histórii

Organizácia IRU nedávno vyzvala všetky európske krajiny, aby znížila minimálny vek vodičov nákladných vozidiel na 18 rokov. Sú krajiny, kde toto pravidlo už platí, napr. v Poľsku, ale napríklad my, Španielsko alebo Francúzsko si stále vyžadujú 21 alebo 24 rokov. To zase podľa IRU mladých ľudí od tejto profesie aktívne odrádza.

Každopádne, myslím si, že už mali zvolenú tvár, ktorá by tento krok podporila. Mohol by to byť  Mitchel van den Brink z Holandska, ktorý sa má začiatkom roka 2021 stať najmladším vodičom nákladných vozidiel v histórii Rely Dakar. Bude riadiť profesionálne upravené Volvo FMX od tímu Mammoet Rallysport. Mitchel už absolvoval dva štarty na Dakare na pravom sedadle v otcovom kamióne Martin van den Brink. V budúcoročnom rozhodnutí má jazdiť za volantom sám, keďže nedávno oslávil 18. narodeniny. Jeho nákladné auto bude slúžiť „iba“ ako pomocné podporné vozidlo, takže Mitchel povezie zásoby a náhradné diely pre nákladné auto Renault, ktoré pilotuje jeho otec.

Nemyslíte si, hoci mladík nebude bojovať o najvyššie pozície, bude musieť prekonať úplne rovnaké prekážky ako všetky ostatné vozidlá. Navyše bolo by dobré, ak by za svojim otcom stíhal. Jeho posádku budú tvoril ďalší dvaja, navigátor a mechanik, ktorí majú 27 a 21 rokov.

PS: Vďaka bohu, že u nás zatiaľ stále nie je platná veková hranica na C+E 18 rokov (okrem výnimiek), hoci do toho rôzne združenia tlačia.

Zdroj: Mammoet

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov