Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dacia mení dizajn, krajšie sa “usmieva”

Rumunská automobilka Dacia, ktorá je súčasťou koncernu Renault, modernizuje svoj dizajnérsky jazyk a predstavuje prvé tri modely. V tretej generácii tak prichádza na scénu nové Sandero, nové Sandero Stepway a nový Logan.

Novinky s výrazne prívetivejším designom majú byť opäť veľmi dostupné vďaka dobrému ukazovateľu kvalita/cena. Svojimi výraznými krivkami a blatníkmi vyžaruje Nové Sandero silnú osobnosť a dojem robustnosti. Celková silueta je pritom plynulejšia vďaka viac sklonenému prednému sklu, nižšej streche, dozadu ustupujúcej línii strechy a zadnej anténe.

Napriek nezmenenej svetlej výške sa Nové Sandero zdá nižšie, najmä vďaka širšiemu rozchodu a vystupujúcim blatníkom. Sandero Stepway má opäť väčšiu svetlú výšku a je tak viac všestranným modelom. Úplne prepracovaná silueta Nového Loganu je plynulejšia a dynamickejšia, mierne predĺžená.

Ustupujúce línie strechy, anténa vzadu a mierne zmenšenie bočných okien spolu prispievajú k dynamike celkovej siluety. Svetelná signatúra v tvare Y, vystupujúce blatníky a prémiovejší design niektorých prvkov, napríklad kľučiek na dverách, sú rovnako charakteristické znaky ako u Nového Sandera.

-jj-, zdroj a foto: Dacia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov