Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Z Proto – predstavia už 16. septembra. Ikonické kupé je späť!

Pred niekoľkými mesiacmi ste v jednom z propagačných materiálov značky mohli vidieť novú siluetu športového kupé. Fanúšikovia značky boli okamžite nadšení z nástupcu už trochu zastaraného modelu 370Z. Ich trpezlivosť bude odmenená 16. septembra, keď sa v domovskej krajine predstaví prototyp nástupcu.

V čase, keď sa väčšina výrobcov zameriava na vývoj elektromobility a snažia sa každé kultové meno prehodiť na modely SUV, a následne sa puristické modely už nevyrábajú, tak vďaka tejto reinkarnácii mnohým bije opäť srdce. Aj keď možno trošku inak.

Chýry o nástupcovi modelu 370Z, ktorý predstavili pred približne 11 rokmi a posledný facelift dostla v roku 2012, sa šíria už neskutočne dlho. Propagačné materiály japonskej značky však predpoklady fanúšikov iba potvrdili. Bodkou na záver jeoznámenie o predstavení nového modelu s názvom „Z Proto“, ktoré sa uskutoční už 16. septembra.

Pri príležitosti tohto oznámenia spoločnosť Nissan zverejnila sentimentálny film, ktorý predstavuje všetky predchádzajúce generácie rodiny „Z“ a dôležité momenty s nimi spojené.

Výrobca zatiaľ nezverejnil žiadne podrobnosti. Prototyp, ktorého sa dočkáme 16. septembra, nebude civilnou verziou, ale aspoň ukáže smer, ktorým sa bude Nissan uberať. Pod kapotu si s najväčšou pravdepodobnosťou nájde miesto motor V6, ako je to už tradíciou, s predpokladom, že je výkonnejší ako jej predchodca, čiže môžeme čakať cca 400 koní.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov