Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Citroën C5 Aircross SUV Hybrid: ë-comfort class SUV prichádza!

Nový Citroën C5 Aircross SUV Hybrid predstavuje prvý krok v elektrifikačnej stratégii značky Citroën. Jej zámerom je, aby bol do roku 2025 elektrifikovaný celý modelový rad.

Citroën posilňuje svoju elektrickú ofenzívu. Je ňou nový model Citroën C5 Aircross SUV Hybrid, ë-Comfort class Silent Urban Vehicle.

Výnimočný comfort ostáva zachovaný vďaka odpruženiu s tlmičmi Progresívnymi hydraulickými dorazmi®, so sedadlami s technológiou Advanced Comfort a s 20 asistenčnými systémami vodiča. Neželané zvuky potláčajú akustické laminátované predné okná

Citroën C5 Aircross SUV otvára so svojou plug-in hybridom úplne novú fázu programu Citroën Advanced Comfort®. Dokáže dôjsť až do vzdialenosti 50 km v čistom elektrickom režime. Neobmedzený dojazd na väčšie vzdialenosti poskytuje benzínový motor PureTech s výkonom 133 kW (181 k). Elektromotora má  výkon 81 kW (110 k) a spolupracujú vďaka automatickej prevodovke ë-EAT8. Vozidlo má celkový kombinovaný výkon 166 kW (225 k) a okamžitý krútiaci moment 320 Nm. Emisie CO2 sú na úrovni 39 g/km a spotreba 1,7 l/100 km podľa testov v režime.

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid najlepšiu variabilitu vo svojom segmente !

Tri samostatné sedadlá rovnakej šírky s možnosťou ich posúvania, sklápania
a vyberania či batožinový priestor s objemom 460 dm3 až 600 dm3, čo je rekordná veľkosť medzi SUV vozidlami segmentu C.

Energetické SUV s výnimočnou osobnosťou

Dynamický nový Pack Color modrej farby Anodised Blue, ktorý symbolizuje plug-in hybrid sa vyznačuje farebnými prvkami v bočnej ochrannej lište Airbump® na predných dverách a v spodnej časti predného nárazníka. Počet možných farebných kombinácií tak stúpol
na 39.

Logo ḧybrid umiestnené na veku batožinového priestoru a písmeno ḧ modrej farby na predných blatníkoch oznamuje celému okoliu, že ide o plug-in hybridnú verziu. Veko nabíjacej zásuvky na ľavej strane karosérie, umiestnené symetricky k veku palivovej nádrže vpravo, zabezpečuje jednoduchý prístup pre nabíjanie a dokonale harmonizuje s exteriérom vozidla.

Maximálny zážitok z komfortu

Hybridná verzia ponúka potešenie z tichého štartovania a prevádzky s nulovými emisiami CO2, s možnosťou jazdy v elektrickom režime až do vzdialenosti 50 km,a to až do rýchlosti 135 km/h.

Medzi špecifické prvky ovládacieho rozhrania na dotykovej obrazovke patrí zobrazenie ë-Save, ktoré umožňuje vodičovi plánovať cesty a zároveň si nastaviť veľkosť rezervy elektrickej energie (10 km, 20 km alebo plná batéria) na využitie kedykoľvek v priebehu cesty. Najmä ak plánuje cestovať cez mestské časti s obmedzeniami počas jazdy alebo na jej konci.

Cena a záruka

Pri rozhodovaní istotne zaváži aj pocit pokoja, ktorý prináša fakt a záruka, že počas 8 rokov alebo 160 000 km budú batérie schopné nabiť sa minimálne na 70 % svojej kapacity.

Už pri uvedení na trh bude Citroën C5 Aircross SUV Hybrid dostupný v atraktívnej cene už od 30 990 € po odrátani uvádzacieho HYBRID BONUSU vo výške 6 000 €. Tento Hybrid Bonus je platný na prvých 50 vozidiel, objednaných do 31.12.2020. Navyše zákazník má možnosť využiť aj štátnu dotáciu vo výške 5 000 €, s ktorou si môže záujemca toto vozidlo kúpiť za veľmi atraktívnu cenu v kategórii vozidiel s hybridným pohonom za 25 990 €.

TECHNICKÉ ÚDAJE

  • Benzínový motor: PureTech 180 S&S Euro 6 — 133 kW (181 k)
  • Elektrický motor: 81 kW (110 k) umiestnený medzi benzínovým motorom a prevodovkou
  • Systémový výkon: 166 kW (225 k)
  • Batéria: vysokonapäťová, 200 V, Li-Ion, 13,2 kWh
  • Pohon predných kolies
  • Krútiaci moment elektromotora: 320 Nm
  • Elektrifikovaná automatická prevodovka ë-EAT8
  • Dojazd na elektrickú energiu: 50 km (do rýchlosti 135 km/h) — podľa cyklu WLTP
  • Emisie CO2: 39 g/km — podľa cyklu WLTP
  • Kombinovaná spotreba: 1,7 L/100 km — podľa cyklu WLTP
Čas na nabíjanie:
  • Menej ako 2 h z 32 A Wall Boxu, s na požiadanie dodávanou 7,4 kW nabíjačkou
  • 4 h zo 14 A nabíjačky Green’up™ Legrand, s 3,7 kW nabíjačkou
  • 7 h zo štandardnej domácej 8 A siete, s 3,7 kW nabíjačkou

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov