Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Wraith Kryptos: Šéf a dizajnérka

Limitovaná edícia vozidla Rolls-Royce Wraith Kryptos, z ktorej sa vyrobí len 50 exemplárov, má v sebe ukrytý tajný kód. Za rozlúštenie šifry, ktorú poznajú momentálne len dve osoby, vás čaká zatiaľ nešpecifikovaná odmena.

Zberateľská kolekcia vozidiel Rolls-Royce je poetickým stvárnením umeleckej a remeselnej zručnosti stvorenej rukou uznávaných dizajnérov značky. Zobrazujú majstrovskú úroveň zákazkového programu Bespoke. Zberateľská edícia vozidiel Rolls-Royce je vyrobená len z tých najkvalitnejších materiálov a môže sa pochváliť špičkovými modernými technológiami. Vozidlá sa vyrábajú len v limitovanom počte s dôrazom na technickú presnosť a kreatívny prístup.Stvárňujú predstavy klientov z celého sveta a nadväzujú na tradíciu tých najväčších a najznámejších modelov Rolls-Royce, aké kedy boli vyrobené.

Rolls-Royce Wraith Kryptos má v sebe ukryté spomínané tajné kódy sa nachádzajú na rôznych častiach karosérie, ale aj napríklad na spodnej časti legendárnej sošky Spirit of Ecstasy. V interiéri je potom špeciálnu edíciu cítiť podstatne viac. Kódy nájdete na hlavových opierkach aj na priehradkách vo dverách. Najviac ale zrejme všetkých zaujme podsvietená grafika, ktorá zobrazuje plošné počítačové spoje.

Názov Kryptos je odvodený zo starovekej gréčtiny a odkazuje na niečo neviditeľné, skryté, kódované, alebo dokonca mýtické. Šifry je možné sledovať naprieč históriou ľudstva. Zachytávajú predstavivosť tých najúžasnejších mysliteľov sveta,“ poznamenala designérka programu Bespoke, Katrin Lehmannová, ktorá ďalej dodala: „Ako dizajnérka som vždy fascinovaná predstavou, že môžete zdieľať správu úzkej skupine ľudí prostredníctvom piktogramov a šifier. Cesta za nájdením samotného kľúča k rozlúsknutiu záhady je súčasťou celého procesu, ktorý môžeme považovať za umelecké dielo.“

Luxusné automobilky a špeciálne edície je vo svete motorizmu už tradičná kombinácia. Záhadou však je zatiaľ  odmena pre tých, ktorí dešifrujú kód. Čo kód znamená, vedia v súčasnosti len dvaja ľudia na svete – dizajnérka Katrin Lehmannová a šéf predstavenstva Torsten Müller-Ötvös. Muž v čele značky má rozlúštený kód schovaný v trezore. Majitelia budú môcť hádať význam kódu cez špeciálnu aplikáciu na mobilné telefóny. Rolls-Royce Wraith poháňa vidlicový dvanásťvalec s objemom 6,6 litra. Produkuje výkon 465 kW (632 koní) a 800 N.m krútiaceho momentu. Luxusný koráb meria 5,26 metrov na dĺžku a váži takmer dve a pol tony.

-jj-, zdroj a foto: Rolls-Royce

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov