Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Auto už má nového šéfa

Novým predsedom predstavenstva automobilky Škoda Auto bol dnes zvolený Thomas Schäfer. Firma to dnes uviedla v tlačovej správe. Zvolený predseda predstavenstva nahradí Bernharda Maiera, ktorý končí v čele spoločnosti po necelých piatich rokoch.

Schäfer nastúpil do vrcholového manažmentu Volkswagenu v roku 2012. Od roku 2015 bol generálnym riaditeľom juhoafrického zastúpenia s pôsobnosťou aj pre celý subsaharskej región. Je tiež prezidentom Africkej asociácie výrobcov automobilov (AAAM).

Počas svojho pôsobenia v Južnej Afrike počas sa Schäfer zaslúžil o rozvoj predajnej siete, zvýšil profitabilitu obchodných zastúpení a doviedol koncernové značky Volkswagen, Audi a VW úžitkové vozidlá k doterajšiemu rekordnému trhovému podielu 23,5 %.

Svoju kariéru v automobilovom priemysle začal Schäfer ako strojný inžinier v roku 1991 v spoločnosti Daimler. Do roku 2002 pracoval v Nemecku, v USA a v Juhoafrickej republike vo vedúcich funkciách v oblasti výroby a riadenia kvality. V rokoch 2002 až 2005 ako člen predstavenstva za oblasť techniky stál pri zrode spoločnosti DaimlerChrysler Malaysia.

Podľa predsedu podnikovej rady Jaroslava Povšíka zatiaľ nie je jasné, kam Schäfer automobilku nasmeruje.

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov