Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vespa 946 Christian Dior: Exkluzívny skúter

Na jar budúceho roka sa na svetové trhy dostane exkluzívny skúter v limitovanej edícii, ktorý je výsledkom spolupráce dvoch renomovaných značiek. Skúter Vespa 946 Dior si budete môcť kúpiť v butikoch Christian Dior alebo vo vybraných predajniach spoločnosti Piaggio Group.

Zaujímavosťou uvedenej technicko-módnej „kolaborácie“ je fakt, že obe spoločnosti vznikli v roku 1946. Odkaz na tento dôležitý míľnik sa napokon dostal až do samotného názvu nového skútra. Talianska značka a parížsky butik sa spojili v snahe inšpirovať svet novým, kreatívnym a žiarivým spôsobom vnímania.

Spolupráca značiek Dior a Vespa dnes nevšedným spôsobom oživuje ducha slobody a pohybu, ktorý ich posúva vpred. Vďaka tomuto vášnivému spojeniu prichádza na svet skúter Vespa 946 Dior, ktorého jednoliata stavba a decentné grafické prvky odkazujú na historické korene oboch svetoznámych značiek.

V tomto objekte túžby, dotiahnutom k dokonalosti, sa odrážajú výnimočné francúzske know-how a taliansky cit pre detail. Modernú verziu ikonického modelu Vespa 946 predstavili po prvý raz v roku 2012 v Miláne. Charakterizujú ju elegantné a aerodynamické krivky spolu s technologickými inováciami. Nový model navrhla Maria Grazia Chiuri, kreatívny riaditeľka dámskych kolekcií spoločnosti Dior.

Skúter sa vyrába v Taliansku za dodržiavania vysokých štandardov známeho francúzskeho butiku. Design sedla s motívom Dior Oblique, ktorý navrhol Marc Bohan v roku 1967, sa objavuje tiež na kufre, určenom k upevneniu na zadný nosič. Prilba s rovnako unikátnym motívom úplne vybáča zo súčasnej ponuky. Vespa už v minulosti podobné projekty realizovala, pred piatimi rokmi uviedli vo Vietname na trh model Vespa 946 Emporio Armani.

-jj-, zdroj a foto: Vespa, Dior

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov