Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Cullinam: Dokonalá miniatúra

Britská automobilka Rolls-Royce myslí nielen na tých skôr narodených, ale aj tých mladších. Dôkazom toho je verná zmenšenina originálu modelu SUV Rolls-Royce Cullinam v mierke 1:8.

Dokonalú kópiu luxusného SUV vyrábali ručne asi 450 pracovných hodín, pričom použili viac ako 1000 špeciálnych komponentov. Miniatúra je navrhnutá a vyrobená s rovnakou precíznosťou ako každé vozidlo, ktorý opustí fabriku v britskom Goodwoode. Značka Rolls-Royce chcela v dobe pandémie koronavírusu Covid-19 potešiť svojich verných zákazníkov a priaznivcov, ktorí si nemohli svoje vozidlo užívať na cestách.

Preto prišli s nápadom na zmenšeninu v spomínanej veľkosti, ktorá SUV s označením Cullinan reprodukuje s úplnou presnosťou. Miniatúra sa vyrába úplne ručne asi 450 hodín, čo je polovina času potrebná na výrobu celého veľkého vozidla v reálnom výrobnom procese. Replika je ručne namaľovaná jemným štetcom rovnako ako predobraz. Klienti majú možnosť si vybrať z bežnej palety farieb, ktorá disponuje bežne 40.000 odtieňmi.

Celý zmenšený model, ktorý je k dispozícii vo farbách Tungsten alebo Arctic White, má veľkosť 37” x 16.5” x 14”. Okrem mechanicky funkčných častí repliky svietia vďaka USB zdroju aj LED-svetlomety, či zadné brzdové svetlá. Po natretí je malý model luxusného SUV ručne leštený. Všetky dvere vrátane batožinového priestoru sú plne funkčné. Svetlomety sú na diaľku ovládané a pod kapotou sa skrýva replika kultového motoru V12. Interiér je rovnako autentický a je možné ho opäť vyrobiť vo farbách na objednávku.

-jj-, zdroj a foto: Rolls-Royce

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov