Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Slovensko-český tím Jantar Team mieri na Rally Dakar 2021

Pretekársky tím Jantar Team môžete poznať z európskych kopcov. Začiatkom budúceho roka však farby tímu budú hájiť dva motocykle KTM 450 Rally na prestížnej Rally Dakar 2021!

Rok 2020 je však prelomový pre pretekársky Jantar Team. Problém menom COVID 19 zmenil kalendár mnohých motoristických podujatí, neraz ich aj doslova vymazal. Hlavou tímu Jantar Team je majiteľ a pretekár Ján Miloň, ktorý hodenú rukavicu zmien dvihol veľmi odvážne a po dlhom hľadaní pretekárskych možností sa rozhodol „vyštartovať“ rovno na pretekársky vrchol menom Rally Dakar 2021.   

Z auta na motocykle

Keďže Rally Dakar je nielen o pretekaní, ale aj o fyzickej kondícii a skúsenostiach, Ján Miloň sa triezvo rozhodol priamo sa nezúčastniť, ale oslovil skúsených českých pretekárov – Rudolfa Lhtoského (3x Rally Dakar) a Davida Pabišku (11x Rally Dakar). Aby výziev nebolo málo, pretekári sa rozhodli, že Rally Dakar 2021 absolvujú v kategórii Malle Moto. Jej špecifikum je žiadna pomoc podporného tímu. Každý pretekár je preto nielen pretekár, ale aj mechanik v jednom. Vzhľadom na extrémnu záťaž nielen na telo, ale aj motocykel, tím Jantar Team siahol po absolútnej motocyklistickej špičke menom KTM 450 Rally – pre zaujímavosť, výroba motocykla trvá 6 – 7 mesiacov. Výhodou tohto spojenia je aj veľká pomoc spoločnosti KTM, ktorá do cieľa každej etapy pristaví servisný kamión plný náhradných dielov. Tie sú pretekárom vybavených „firemnou“ čipovou kartou voľne k dispozícii.

„Ako divák a hlavne organizátor celého tímu budem všetko s jazdcami zažívať a prežívať. Aj toto je stránka, ktorá vie priniesť a prináša veľkú dávku adrenalínu. Predstavte si, že vaše dve „deti“ ráno niekde odídu a niekam majú podvečer prísť. Medzi tým magické informačné ticho. Život pretekára je naozaj plný zážitkov, bez ohľadu na akej pozícii sa práve nachádza. Verím, že aj vďaka KTM budú vidieť farby Jantar Team-u v cieli legendárneho Rally Dakar 2021“, dodal Ján Miloň.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov