Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Q1/2020: Elektromobil Renault Zoe lídrom v Európe

Za prvý kvartál roku 2020, ktorého záver výrazne poznačil koronavírusom Covid-19, bol najpredávanejším elektromobilom na starom kontinente Renault Zoe (20.819 kusov). Druhé miesto s malým odstupom okupuje Tesla Model 3 (19.994) a tretí je Volkswagen Golf (9554).

V tomto kalendárnom roku zaregistrovali v marci 4412 kusov elektromobilu Renault Zoe. To spoločne s januárom a februárom predstavuje celkovo 20.819 nových registrácií v celej Európe za rok 2020. Nový elektromobil francúzskej automobilky ponúka dojazd 395 km (podľa normy WLTP). Nová verzia Renaultu Zoe sa objavila na konci minulého roku, sedem rokov od prvého uvedenia modelu.

Pozornosť si okrem iného zasluhuje komplexný balíček bezpečnostných systémov, ktorého súčasťou je systém autonómneho núdzového brzdenia aj systém kontroly a sledovanie jazdného pruhu (LDW). Nový Renault Zoe využíva ekologické čalúnenie, ktoré je vyrobené z recyklovaných materiálov. Auto získalo okrem iného nový vzhľad prístrojovej dosky, ktorej súčasťou je teraz aj 10-palcový štít prístrojovej dosky pred šoférom s možnosťou personalizácie a tiež obrazovka infotainmentu.

Nový multimediálny navigačný systém Easy Link, kompatibilný s protokolmi Android Auto a Apple CarPlay, s veľkou obrazovkou a uhlopriečkou 9,3-palca zaisťuje jednoduché používanie funkcií určených pre elektrické automobily: dojazd na dostupnú energiu, plánovanie trasy s ohľadom na infraštruktúru nabíjacích staníc, ovládanie nabíjania, diaľkové zapínanie a kontrolu stavu nabitia, programovanie aktivácie klimatizácie a mnoho ďalších.

-jj-, foto a zdroj: Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov