Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Peugeot 2008: Vydarená e-modernizácia

Francúzska automobilka Peugeot výrazne premenila dizajn svojho SUV s označením 2008. Navyše, na cestách neprehliadnuteľný automobil, sa po novom od minulého roka predáva nielen so spaľovacími, ale aj elektrickým motorom.

Nový Peugeot 2008 dostal modernejšie a výraznejšie tvary, mohutnejšiu masku, efektnejšie predné a zadné svetlomety, ale aj úplne modernú generáciu interiéru vybavenú 3D prístrojovým panelom. Mohutné vozidlo zaujme pri pohľade spredu hrdo pôsobiacou rovnou maskou chladiča, ktorá je v prípade elektrickej verzie vo farbe karosérie.

Okrem toho ma nový Peugeot 2008 prepracovanú kapotu a stretávajúce svetlá s LED diódami umiestnenými pod svetlometmi. Profil vozidla je výrazne tvarovaný, doplnený originálnymi trojuholníkovými líniami. Výsledkom je živý prenikavý štýl, ktorý vypovedá o technickej zručnosti pri lisovaní a lícovaní dielov.

Línia karosérie zaisťuje celkovú súdržnosť a jednotnosť designu. Automobilka z krajiny galského kohúta bude model 2008 ponúkať s benzínovým, dieslovým aj čisto elektrickým motorom. Robustný vzhľad zdôrazňujú aj kolesá s veľkým priemerom 690 mm. Ráfiky majú nové ozdobné vložené prvky, ktoré prinášajú dvojaký účinok – individualizáciu a výrazné zníženie hmotnosti.

Posun značky k luxusnejším kategóriám produktov je zrejmý aj vďaka veľmi elegantnému dvojfarebnému prevedeniu strechy Black Diamond a sieťo-tlačou potlačený C-stĺpik v prípade verzií GT Line a GT. Zadná prepracovaná časť s vysokou podokennou líniou zahŕňa svetlá spojené čiernym pásom a dvojitý výfuk. Charakteristický podpis s 3 LED drapmi získal nový výraz. Vzadu svieti cez deň aj v noci na všetkých úrovniach výbavy a u tých najvyšších aj v predných svetlometoch.

-jj-, foto a zdroj. Peugeot

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov