Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Sedem tipov ako naložiť s voľným časom

Nie je to príjemné čo sa vo svete deje. Niektorí majú v tieto dni voľno, niektorí majú home office a niekto musí naďalej pracovať.

Ak patríte medzi tú prvú skupinu, môžete si tíško gratulovať. Lenže nasledujúce dni budú dlhé a vy sa možno začnete nudiť a premýšľať nad katastrofickými scenármi. Čo s tým? Všetko závisí od vašich aktuálnych možnosti, avšak určite sa vyhýbajte miestam s vyššou koncentráciou ľudí. Čas venujte rodine ale aj sebe samému. Čo ak vám chýba prvotný motivátor? Skúsime vám s tým trošku pomôcť.

Pozrite si filmy

Internet poskytuje neobmedzené množstvo možností, ako si pozrieť dobré filmy s auto tematikou. Môžete to skúsiť cez Netflix, alebo napr. portál bombuj.tv alebo freefilm.sk.

Stavajte modely

Že vám to nejde? Určite máte doma starú stavebnicu, alebo lego s návodom a roky ste na nich nesiahli. Oprášte zvyky, zapojte rodinu a trávte spoločne čas. Zaspomínajte si na tie časy, ktoré ste ako dieťa zbožňovali.

Čítajte články

Vytiahnite knižky, časopisy, či technické dokumentácie. Rozšírite si svoje vedomosti, ponámahajte mozog, a hlavne, nemyslite na „koniec sveta“.  Otvorte internet, nie sme zďaleka jediní, kto sa snaží priniesť informácie na dennej báze.

OT:  už čoskoro ideme do tlače s novým číslom 😉 

 

Hrajte hry

Či už stolné, alebo počítačové. Ešte stále si môžete zahrať staré kultové hry, ktoré sú s trochou šťastia stále dostupné napr. staršie  Need For Speed a Mafia, alebo skúste aj niečo aktuálne a zažite pocit detskej bezstarostnosti :).

Umyte si auto

Jazdíte často? Venujte čas aj autu. Vyumývajte ho hoci aj opakovane z vnútra. Najmä ak vozíte viac ľudí z rodiny. Nie je žiadnym tajomstvom, že interiér auta patrí medzi najviac zamorené prostredia, hoci sa to na prvý pohľad vôbec nezdá. Záležať si dajte hlavne na prvkoch, ktorých sa často dotýkate. Vonku je relatívne pekne, a na dvore rodinného domu sa môžete pekne hrať aj celý deň.

Len prosím, nepoužívajte agresívne prípravky. Narobíte tým viac škody ako úžitku.

Opravte si auto

Toto je trochu náročnejšie, ale dá sa to zvládnuť. Ak neviete ako na to, pozrite si youtube a možno nájdete presne postup na činnosť, ktorú potrebujete na aute spraviť. Stačí zadať kľúčové slová v angličtine. Ak si na to netrúfate, servisy sú na základe výnimky naďalej otvorené. Len ich prosím neotravujte s banalitami, typu výmena stieračov a pod. Majú doma tiež rodiny a snažia sa riešiť urgentné veci.

Čo ak chcem skúsiť sám, ale nemám potrebné diely? Väčšina kamenných obchodov má bohužiaľ zavreté, čo je správne. No internetové obchody fungujú, aspoň podľa telefonických rozhovorov. Rátajte ale s tým, že nie všetko môžu mať skladom a keďže je problém aj s dodávkami z dôvodu obmedzení na hraniciach, tak vám to pravdepodobne skríži plány. Berte ohľad aj na kuriérov, ktorým sa posledné dni pridalo množstvo práce a nezaťažujte ich 5 eurovou dobierkou. Mimochodom, dobierku možno ani nezaplatíte, treba si vopred zistiť spôsob úhrady.

Vybehnite aj do prírody

Prevetrajte si myseľ. Vybehnite na okresky, ktoré ste roky nebrázdili a ste si takmer istý, že tam nebude veľa áut. Zastavte sa, snažte sa kochať prírodou. Potom otvorte kapotu, skontrolujte prevádzkové kvapaliny, remene, konektory… Jednoducho objavujte a skúmajte 🙂

Foto: Čsfd, archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov