Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: VW Golf GTD – Svetová premiéra

Automobilka Volkswagen oslávi na Ženevskom autosalóne (5. – 15. marca 2020) svetovú premiéru modelu Golf GTD. Podľa zástupcov nemeckej značky ide o najvýkonnejší, ale súčasne paradoxne aj najúspornejší turbodiesel.

Prvý Volkswagen Golf GTD predstavili už v roku 1982. Do kompaktnej triedy vtedy vniesol nové impulzy svojim turbodieselom a podobným športovým charakterom, akým sa vyznačoval prvý Golf GTI. Dlhú tradíciu verzií „GTD“ prenesie do budúcnosti vrcholná vznetová verzia vychádzajúca z novej, ôsmej generácie modelu Golf.

Na dynamickom koncepte prvého modelu Golf GTD sa ani po takmer štyroch dekádach nič nezmenilo. Nový Volkswagen Golf GTD bude znovu jedným z najhospodárnejších a súčasne aj najšportovejších kompaktných modelov na trhu. Výrazne zvýšenie výkonových parametrov bolo dosiahnuté s minimálnymi emisiami. Športový TDI sa môže pochváliť optimalizovanou účinnosťou a ďalším znížením emisií CO2.

Súčasne sa zlepšili reakcie motora na povely šoféra. Vďaka novému systému Twindosing SCR s dvojitým vstrekovaním kvapaliny AdBlue sa podarilo v porovnaní s predchodcom enormne znížiť emisie oxidov dusíka. TDI nového modelu Golf GTD sa tak radí medzi najčistejšie spaľovacie agregáty na svete. Štvorvalec sa napokon spúšťa pulzujúcim tlačidlom a úplne digitalizovanej prístrojovej doske, ktoré symbolizujú tep novej doby.

-jj-,text a foto: Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov