Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Vision IN ukazuje orientálnu budúcnosť

Škoda Vision IN koncept, ktorý pomaly odkrýval skorú orientálnu budúcnosť, je konečne oficiálne predstavený. Svetová premiéra naživo sa uskutoční už o pár dni na výstave Auto Expo Dillí.

Škoda kladie dôraz na uspokojenie chúťok ázijských klientov. Nemôže zaspať dobu a tak sa snažia v rámci svojej filozofie vytvoriť produkt, ktorý bude klásť dôraz na priestor, všestrannosť a moderné technológie.

Pri pohľade na prednú časť vám jednoznačne padne do oka ako prvá osvetlená maska chladiča, a tiež horizontálne rozdelené predné svetlá, podobne ako ich používajú aj nám dobré známe modely. Koncept má aj panoramatickú strechu, strešné lyžiny, 19-palcové disky kolies, či zapustené kľučky dverí.

Zadné partie sú podobné dnešným modelom, takže zadné svetlá v tvare L nesmú chýbať. Všimnite si však aj spodný horizontálny pás svetiel, ktorí sa tiahne po celej šírke kufrových dverí. To všetko je doplnené masívnymi plastovými nástavcami vôkol celej karosérie.

Koncept je dlhý 4 256 mm a má rázvor 2 671 mm. Výška je udávaná 1 589 mm. Šírku sa nám však nepodarilo dopátrať.

Po stránke exteriéru sa novinka až tak veľmi neodlišuje. Hotová dizajnová bomba však spadla do interiéru. Kombinuje typický indický dizajn s prvkami českého krištáľa. Prístrojovú dosku tvorí digitálny displej, ktorému sekunduje 12,3-palcový informačný systém.

Okrem jedinečného dizajnu je kabína vysoko ekologická. Je tvorená organickou kožou z rebarbory ​​a strešným čalúnením z recyklovaných plastových vlákien. V interiéri tiež nájdeme čalúnenie Piñatex, ktoré je vlastne koženou alternatívou vyrobenou z odpadu ananásových listov.

Pod kapotou bude 1,5-litrový benzínový motor TSI, ktorý produkuje 110 kW (150 k) a krútiaci moment 250 Nm. Výkon na predné kolesá bude posielať sedemstupňová prevodovku DSG. Koncept bude akcelerovať na 100 km/h za zhruba 8,7 sekundy. Maximálna rýchlosť je stanovená na 195 km/h.

Oficiálna novinka v sériovej podobe bude pravdepodobne predstavená v roku 2021. Bude to model, ktorý bude postavený na špeciálne upravenej platforme MQB-A0-IN, ktorá bude prioritne určená pre indický trh.

Zdroj a foto: carscoops

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov