Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Poskromne odhaľujú nový VW Golf GTI Mk8

Po predstavení 8. generácie Volkswagenu Golf už všetci nedočkavo čakáme na jeho športové verzie GTI a R. Prvý neoficiálny náhľad na nový Golf GTI prichádza už teraz, v podobe uniknutej fotky.

Fotografia je síce len jedna a zobrazuje len zadnú časť auta, naznačuje však dosť veľa o tom, ako bude Volkswagen Golf Mk8 vyzerať. Všimnite si veľké zliatinové disky so špecifickým dizajnom, výrazne tvarovaný športový zadný nárazník s decentným difúzorom, či obrovský strešný spojler, ktorý bude pravdepodobne príplatkovou výbavou. Je zrejmé, že nový Golf GTI sa nebude hrať na šedú myšku, ale bude pripravený poriadne vytŕčať rožky, a to nielen dizajnom.

Veríme, že dve koncovky výfukov budú naživo nielen skvele vyzerať, ale postarajú sa aj o dobrý akustický zážitok. Motorické predpoklady by na to boli, pod kapotou nového Golfu GTI by mal totiž vrčať vylepšený 2,0-litrový benzínový štvorvalec. Žiadna elektrifikácia sa teda nekoná, výkonná plug-in hybridná verzia Golfu bude niesť označenie GTE. Výkonové parametre zatiaľ Volkswagen nepotvrdil, no od verzie GTI sa očakáva výkon niekde na úrovni 207 kW.

Dostupná by mala byť tak automatická 7-stupňová prevodovka, ako aj 6-stupňový manuál. A ešte jedna vec je celkom jasná – nový Golf GTI už príde len s 5 dverovou karosériou. Na všetky ďalšie technické informácie si budeme musieť počkať do ženevského autosalónu, do predaja by sa mal nový Golf GTI dostať niekedy počas leta. Tesne po ňom príde aj vrcholná verzia Golf R. Do oficiálneho predstavenia si môžete predpokladaný dizajn nového Golfu GTI pozrieť na vizuáloch zverejnených Autoexpressom.

Zdroj – Autoexpress

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov