Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Concept 4: Štýlová predzvesť

Vlani predstavila automobilka BMW nový Concept 4. Športové kupé v červenej farbe Forbidden Red zaujme výrazne prepracovanou maskou, elegantnou siluetou a puristicky pojatou zadnou časťou. Štúdia štvrtej série je predobrazom pre elektrický produkčný model na rok 2021.

Už návštevníci vlaňajšieho autosalónu vo Frankfurte nad Mohanom sa nemohli na sofistikovaný koncept vynadívať. Predná maska v tvaru ľadviniek bola vždy charakteristickým rysom bavorskej automobilky. Koncept BMW Concept 4 predstavuje sebavedomé a elegantné prevedenie tohto ikonického prvku.

Súčasne BMW Concept 4 ponúka pohľad na výraznú tvár budúcej modelovej rady 4. Šéfdesignér BMW Design Domagoj Dukec navrhol atraktívny koncept pod vedením Adriana van Hooydonka tak, že dynamická silueta kupé v sebe skrýva nutnú dávku elegancie, pričom mu nechýba ani športový náboj a iskra.

Zadná časť BMW Concept 4 leží nízko nad vozovkou, čo ku športovým modelom patrí. Bočné línie prechádzajú z bokov do zadnej časti vozidla v širokom horizontálnom zlome a vizuálne ešte viac vozidiel celú zadnú časť znižuje. Rovnako ako predná časť, tiež v zadnej časti dominujú veľkoryso dimenzované a čisté plochy s minimom kriviek.

Purismus prechádza každým prvkom zadnej časti, kde vytvára nápadnú grafiku. Zvislé nasávacie otvory rámujú spodnú časť zadnej a zdôrazňujú rozkročený postoj automobilu. Zadné LED svetlá sú tvorené jediným optickým prvkom, ktorý známemu BMW tvaru v podobe písmena L prepožičiava grafiku srdečného pulzu,“ dodali odborníci z nemeckej automobilky.

-jj-, zdroj: BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov