Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Česká dopravní policie oslavuje 100 rokov

Rok 2019 sa niesol v susednej Českej republike v znamení okrúhlej storočnice služby dopravnej polície. Popravde, na Slovensku som akosi neregistroval významné oslavy. Vy áno?

Pred viac ako sto rokmi sme s našimi susedmi tvorili spoločný štát. Tesne na to vznikla aj špeciálna služba v polícii, ktorá mala na starosti bezpečnosť a plynulosť vtedy ešte len mizivej premávky. Intenzita dopravy rástla každým mesiacom, prichádzali nové vozidlá a obmieňali sa aj predpisy. Vtedajší policajti to nemali ľahké. Vidno to aj v niektorých scénach priloženého videa.

Služba českých doprávákov sa od služby slovenských doprávakov veľmi nelíšila. Nie je iná ani v aktuálnych podmienkach. Je síce pravda, že majú niektoré vybavenie iné, novšie, modernejšie, ale oprávnenia majú veľmi podobné, ak nie totožné. Ich služobná činnosť vyzerá koniec-koncov približne rovnako.

Pozrite si priložené video. Možno pochopíte, že dopravní policajti sa nevozia len na autách, ale skutočne nasadzujú svoj krk… Aj keď výnimky sa nájdu 😉

Foto: youtube

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov