Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Posledná rozlúčka s chrobákom VW Beetle

Po definitívnom ukončení produkcie modelu Beetle v lete 2019 si Volkswagen pre fanúšikov pripravil krátke rozlúčkové video. Hlavnú úlohu v ňom zohráva prvá generácia „Chrobáka“, ktorá je jedným z najlegendárnejších áut histórie.

„Kde jedna cesta končí, začína druhá.“ V duchu tohto motta sa nesie krátke rozlúčkové video od Volkswagenu, ktoré vzdáva hold jednému z najúspešnejších a najcharakternejších áut, aké kedy Wolfsburská automobilka vyrobila. Prvý Beetle sa výraznou mierou podpísal pod mobilizáciu populácie, najmä tej nemeckej, keďže bol relatívne dostupný. Mňa samotného prekvapilo, že prvá generácia Volkswagenu Beetle sa vyrábala až do roku 2003 (v Mexiku), pritom modernejší nástupca označovaný ako New Beetle prišiel na trh už v roku 1998.

V roku 2011 prešiel New Beetle výraznou modernizáciou a jeho nová verzia sa predávala až do roku 2019, kedy Volkswagen oznámil koniec produkcie. Je zrejmé, že Beetle uvoľnil v modelovom portfóliu miesto moderným elektrickým nástupcom.

Emotívne animované video je poslednou rozlúčkou s Volkswagenom Beetle a musím uznať, že sa veľmi podarilo. Ako sa páči vám?

Zdroj – Motor1

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov