Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Apple CarPlay – Aj vy ste takí?

Apple CarPlay je jednou z aplikácií, ktoré život za volantom robia bezpečnejším i jednoduchším.

Priznajte sa – patríte aj vy k tým, ktorí v aute telefonujú cez mobil alebo doň stále pozerajú pre navigáciu – a pritom máte moderné auto, v ktorom to ide celkom inak a bezpečne? Ak to robíte a máte smartfón s operačným systémom iOS a moderný automobil s multimediálnym systémom podporujúci túto možnosť – ste hlupák a ignorant!

Bezpečne a jednoducho

Pripojte svoj (zrejme) iPhone cez dátový kábel do USB zdierky a smartfónu. Aktivujte si v ňom hlasovú asistentku Siri, sledujte pokyny na displeji telefónu i displeji vozidla  a ste „tam“! Kliknite na ikonku CarPlay a aplikácia sa okamžite objaví na displeji na prístrojovom paneli. Konkrétne ikony niekoľkých aplikácií, no tiež presný čas a stav nabitia batérie smartfónu (ktorý sa vám, samozrejme, už aj dobíja).

Vrelo odporúčam stiahnuť si do mobilu navigáciu Waze, o ktorej sme už písali. Online vás informuje o dianí na trase a vedie vás tou najrýchlejšou. Čo je však v tejto súvislosti dôležité, vidíte ju na veľkom displeji na prístrojovke a – možno ešte dôležitejšie – bezpečne cezeň môžete do nej prispievať vlastnými informáciami a pomáhať ostatným. Waze si totiž s CarPlay rozumie, rovnako ako (platené verzie) navigácia Sygic.

Samozrejme, to nie je všetko, cez CarPlay môžete (a to je hádam úplne najhlavnejšie) telefonovať bez použitia rúk (handsfree), môžete si púšťať hudbu, ktorú máte v smartfóne uloženú, používať mapy Google, počúvať audioknihy a pod.

Tak neváhajte

Takže ešte raz – nebuďte leniví a ak máte vybavenie, ktoré sme spomínali na začiatku článku, zapojte váš smartfón cez aplikáciu CarPlay do systému vozidla. Prepojovací kábel môžete pokojne nechať zapojený stále a kúpiť si ešte jeden na nabíjanie doma či spájanie s počítačom. Tých pár eur určite stojí za to. Poslúchnite zdravý rozum, ak už nie je pre vás argumentom rešpektovanie zákona!

Podobné aplikácie: Android Auto, MirrorLink

Foto: Apple

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov