Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bleskovky: V zámorí má automat 95 % šoférov

Svet automobilov je rýchly. Orientovať sa v ňom je veľký problém. Z každého kúta internetu sa na čitateľa valí veľké množstvo informácií. Často nezrozumiteľných a skreslených. Preto sa spolu s nami pozrite na 5 faktov, ktoré výrazne ovplyvnili automobilový svet.

  • Porsche oznámilo plány na lietajúce auto, ktoré vznikne v partnerstve s firmou Boeing, malo by využívať čisto elektrický pohon a byť schopné vertikálne vzlietnuť a pristáť.
  • Prvá verejná čerpacia stanica na vodík vznikne v Česku do polovice budúceho roku,  vybuduje ju spoločnosť Unipetrol v rámci svojej siete Benzina.
  • Automobilka Hyundai v Nošoviciach vyrobila miliónty exemplár modelu Hyundai Tucson. V Nošoviciach vyrábajú Hyundai Tucson pre 67 krajín sveta od Mexika po Nový Zéland, od Islandu po Juhoafrickú republiku.
  • Kia Motors a Rafael Nadal utužili partnerstvo, kórejská automobilka predĺžila zmluvu so španielskou tenisovou hviezdou, ktorá ju bude reprezentovať ďalších 5 rokov.
  • Austrália či Spojené štáty sa s manuálom rozlúčili už pred desiatkami rokov, dnes si za veľkou mlákou vyberie tradičnú prevodovku len zhruba 5 % vodičov.

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov