Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kanton 2019: Mercedes-Maybach GLS v Číne

V poradí 17. ročník Medzinárodnej automobilovej výstavy v čínskom Kantone sa niesol v znamení svetových premiér a noviniek. Oficiálny debut s veľkým ohlasom absolvovalaj luxusný Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, ktorý predstavila značka Mercedes-Benz.

Tento model patrí medzi vozidlá s najvyšším štandardom pohodlia v segmente SUV a zároveň rozširuje portfólio modelov Mercedes-Maybach. Automobil ponúka technický základ modelu GLS, ktorý spája s prvotriednym a pohodlným interiérom.

Aj exteriér vozidla prešiel niekoľkými zmenami a s klasickým modelom GLS si ho na ceste určite nespletiete. Keďže sa majitelia týchto automobilov budú voziť väčšinou vzadu, úpravou prešli aj zadné sedačky, ktoré ponúknu prémiový komfort.

Sedačky je možné upraviť do mnohých rôznych polôh, vrátane horizontálnej na spanie. Všade sú použité len tie najkvalitnejšie materiály. Uprostred potom nechýba stredová konzola zo stolíkmi a chladničkou, ktorá vám vychladí napríklad obľúbené šampanské.

Prvá verzia je zatiaľ k dispozícii v jedinej konfigurácii 600 4MATIC. Jedna se o „mild-hybrid“ so zážihovým osemvalcom twin turbo s objemom 4,0 litre. Tomu pomáha 48V palubná sieť. Výkon tohto vozidla je 410 kW a maximálnu rýchlosť vytiahne na 209 km/h. Cena zatiaľ známa nie je, ale prvý zákazníci by sa mali tešiť už v prvej polovici budúceho roka.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov