Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Harley-Davidson Bucherer Blue Edition: Zlato a diamanty

Harley-Davidson Bucherer Blue Edition je extravagantný úlet aj medzi luxusnými motorkami. Jeden z najdrahších motocyklov v histórii je dielom firmy Bündnerbike, ktorá je zástupcom legendárnej americkej značky vo Švajčiarsku.

Švajčiarsko je okrem iného aj krajinou kvalitných hodiniek s bradatou rodinnou tradíciou. A práve tento motocykel vyrobili na objednávku hodinárstva Bucherer. Výnimočný výtvor je výsledkom majstrovskej zručnosti a spolupráce spomínaného butiku z krajiny helvétskeho kríža, hodinárskej firmy Carla F. Bucherera a spoločnosti Bucherer Fine Jewelery.

Majstri z butiku Bündnerbike pri návrhu „modrého šperku“ vychádzali z modelu Softail Slim S. Osemčlenný tím motoristických nadšencov strávil pri výrobe motocykla celkovo 25.000 pracovných hodín. Hodinárstvo Bucherer si súčasne prihrialo svoju polievočku. Netradičným spôsobom totiž propaguje svoju sériu šestnástich exkluzívnych hodiniek Blue Edition, ktoré vytvorilo v spolupráci s jedenástimi renomovanými výrobcami.

Švajčiarske luxusné hodinárstvo so šperkami Bucherer a Bündnerbike vytvorili jedinečný typ motocyklu, ktorého cena je ohodnotená na 1,888.000 švajčiarskych frankov (1,716.675 eur). Kostra síce pochádza zo spomínaného modelu Softail Slim S, ale inak Bündnerbike úplne premenil motocykel na novú verziu vrátane pútavo iskrivej modrej farby. Súčasťou zmesi je postriebrenie a povlak má šesť farebných vrstiev.

Navyše je motorka ozdobená 360 diamantmi a pozlátenými skrutkami integrovanými do nádrže. Súčasťou konštrukcie sú samozrejme zabudované hodinky Carl F. Bucherer, ktoré na číselníku nesú dizajnové prvky motocyklov. V nádrži s diamantovým kruhom je taktiež umiestnený veľký diamantový prsteň Dizzler z kolekcie Bucherer Fine Jewelry spolu so šesťhranným diamantom s hmotnosťou 5,40 karátov. Spoločnosti Bündnerbike trvalo rok, aby navrhla a realizovala túto špeciálnu edíciu Harley-Davidson Bucherer Blue Edition.

Značka Harley-Davidson v minulosti spolupracovala už na výrobe viacerých hodiniek. Nikdy sme však nenašli model, ktorý by slúžil hodinkám a nie hodinky na propagáciu motocyklu. Určite poznáte napríklad hodinky Ducati Scrambler z roku 2015 od švajčiarskeho výrobcu Tudor, alebo BMW GS , BMW boxer od dizajnéra Marca Jenniho, alebo od Baume & Mercier a Indian Motorcycle hodinky Clifton Club Legend Tributes. Na tie všetky už dnes môžete pokojne zabudnúť, pretože tu je pravý americký chopper, ktorý povezie vaše „buchererky.“;Patravi TravelTec II. do nekonečna a ešte ďalej…

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov