Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Auto roka 2020: Európski finalisti známi

Pred časom sme vám priniesli zoznam 35 adeptov na výhru v ankete európske Auto roka 2020 (Car of The Year). Porota už medzičasom vybrala sedem finalistov.

 

Práve týchto dole vymenovaných 7 áut bude medzi sebou bojovať o prestížny titul. Každopádne, nebudem jediný, kto povie, že tohtoročná finálová kombinácia je celkom prekvapivá.

Prečo? Vypadli totiž horúci adepti, ako povedzme Volkswagen Golf VIII alebo všade vychvaľovaná Mazda3. Navyše, do úzkeho finále sa prebojovali aj drahé elektromobily, či prístupnejšie hybridy.

Konečné výsledky sa dozvieme už tradične na autosalóne v Ženeve, ktorý sa bude konať v marci 2020. Vlani si víťazstvo odniesol elektrický Jaguar I-Pace. Nebude preto pre mňa žiadnym prekvapením ak sa v dobe nízkoemisných áut pobijú o prvé miesto práve elektromobily.

BMW 1

Pohon predných kolies, motor umiestnený priečne… To je jedna z mála vecí, ktoré zarytým fanúšikom značky pri novom modely nevonia. (Ne)bude to vadiť porotcom?

Ford Puma

Ford pripravil atraktívny mestský crossover segmentu B, ktorý ma podkúriť napr. novému Nissanu Juke, alebo Peugeotu 2008. Podarí sa mu zabojovať a dostať dostatočný počet bodov na víťazstvo?

Peugeot 208/e-208

„Dvestovké“ modely boli pre Peugeot vždy veľmi dôležité. Stavali na nich reputáciu. Inak to nie je ani v prípade úplne novej 208-čky. Myslím si, že aj týmto modelom môžu Francúzi pekne zamiešať karty v poradí.

Porsche Taycan

Porsche Taycan disponuje dvomi synchrónnymi elektromotormi s permanentným magnetom, ktoré poskytujú celkový maximálny výkon vyšší než 440 kW (600 k). To sa dobré číta? Avšak kvôli jeho cenovke a dostupnosti to nemusí byť víťaz.

Renault Clio

Renault Clio zapracoval na technike, bezpečnosti, výbave, konektivite, komforte a na znížení emisií, ale najmä na vnímanej kvalite. Vzhľad ostal bokom. Nebude to na škodu? Nemyslíme si. Zdá sa, že Renault sa v aktuálnom dizajne našiel.

Tesla Model 3

Tesle sa aj na európskych trhoch darí. Ponúka dosť, vytvára okolo seba pozitívnych nadšencov, a aj napriek pomerne častým lapsusom zo strany spoločnosti sa im darí.


Toyota Corolla

Toyota vytasila svoju novú Corollu. V jej prospech hrá práve nízka spotreba, či povesť spoľahlivého auta. Navyše, konečne sa im podarilo vyrobiť auto, ktoré sa páči aj Európanom.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov