Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SEMA 2019: Ford Mustang Lithium – Elektrošok

Spoločnosť Ford príjemne šokovala návštevníkov automobilového veľtrhu SEMA v Las Vegas. Dosť nečakane a bez veľkých fanfár totiž predstavila elektromobil Ford Mustang Lithium EV.

Na severoamerickom veľtrhu SEMA sa už od začiatku 60. rokov minulého storočia stretávajú predovšetkým priaznivci tuningovej scény a hot-rodov (pozn. automobil, väčšinou veterán, s veľkými motormi upravenými pre vysokú rýchlosť na rovných tratiach).

Viacero automobiliek tma prezentuje svoje jedinečné modely pripravené špeciálne pre túto akciu. To je aj prípad elektromobilu Ford Mustang Lithium. Ide o plnohodnotný Mustang vytvorený v spolupráci so spoločnosťou Webasto, ktorá dodala pohonný systém.

S výkonom 671 kW/1355 Nm má toto supervýkonné vozidlo len málo konkurentov. Ako jeden z mála elektromobilov, s výnimkou vozidla Porsche Taycan, využíva 800V pohonný/batériový systém.

Podrobnosti týkajúce sa kapacity batérie sú zatiaľ neznáme. Nabíjanie je podľa všetkého možné len 3,3 kW pomocou systému Webasto TurboDX (16 A).

-jj-, foto: Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov