Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Busworld 2019: Elektrobus Volvo 7900 EA

Na európskom veľtrhu Busworld 2019, ktorý sa presťahoval z belgického Kortrijku do Bruselu, predstavila značka Volvo kĺbový elektrický autobus. Elektrobus Volvo 7900 EA odvezie až 150 pasažierov.

Elektrický autobus Volvo 7900 EA je možné úplne prispôsobiť požiadavkám konkrétnych prevádzkovateľov a miest. Celková dĺžka môže byť 18 metrov alebo 18,7 metra.

Navyše je možné zvoliť si aj kapacitu batérií, a to až do 396 kWh. Tie je potom možné nabíjať s pomocou pantografov na ceste, alebo v depe pomocou CCS.

Autobus je poháňaný dvoma 200kW elektromotormi, keď je každý doplnený o dvojrýchlostnú prevodovku. Zaujímavý je spôsob, akým Volvo pristupuje k predaju týchto elektrobusov.

Okrem bežného nákupu ponúka Volvo prevádzkovateľom tiež možnosť platiť pevnú cenu za každý odjazdený kilometer. V cene sú potom zahrnuté aj servis, opravy, údržba batérie a výcvik šoférov.

Dva prototypy tohoto elektrobusu už od júna minulého roka jazdia na linke č. 16 vo švédskom Göteborgu. Tento elektrický autobus najazdil už viac ako 62:000 km bez nehody.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov