Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla hlási rekordný predaj v 3. kvartáli

Automobilka Tesla sa aktuálne pochválila novým štvrťročným rekordom v dodávkach svojich elektromobilov. Tesne totiž minula pozoruhodnú stotisícovú métu, keď dodala 97.000 kusov vozidiel.

Len z najpredávanejšieho elektromobilu Tesla Model 3 sa v tejto sezóne predalo do konca septembra po celom svete okolo 170.000 exemplárov. Ide tak o jednoznačne najpredávanejší elektromobil na našej planéte v súčasnosti. Najväčší podiel na dodávkach za tretí kvartál 2019 mal samozrejme spomínaný elektromobil Tesla Model 3 s 79.600 kusmi.

Z atraktívneho „trojkového modelu“ sa vyrobilo 79.837 exemplárov. Z elektromobilov Tesla Model S a Tesla Model X dodala automobilka Elona Muska na všetky trhy dohromady 17.400 kusov. V prípade Tesla Model 3 zjavne nie je problém v dopyte, ale skôr v logistických a výrobných možnostiach firmy Tesla.

Vizionár Musk nedávno v internej komunikácii so zamestnancami potvrdil, že len za tretí štvrťrok prišlo 110.000 nových objednávok. Kľúčovú úlohu pre uvoľnenie kapacít továrne vo Fremonte aj dodávateľských zdrojov preto bude hrať blížiace sa spustenie výroby Tesla Model 3 v čínskej Gigatovárni 3.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov