Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rekonštrukcia Garáže Opera stála 100.000 eur

Spoločnosť Saba InfraSlovakia v lete zrekonštruovala priestory Garáže Opera na Jesenského ulici v Bratislave, ktorú prevádzkuje už 15 rokov. Najväčšou úpravou prešiel priestor na štvrtom podzemnom podlaží, kde sa investície vyšplhali na čiastku 100.000 eur.

Na štvrtkovom slávnostnom otvorení dôležitého parkoviska v centre hlavného mesta predstavili okrem garážového priestoru aj nový názov prevádzkovateľa. Možno ste o firme Saba InfraSlovakia ešte nepočuli, ale spojenie Vinci Park Slovakia a Indigo InfraSlovakia je známe nielen rodeným Bratislavčanom.

Spoločnosť, ktorá na Slovensku prevádzkuje parkoviská a parkovacie domy, totiž v nedávnej minulosti vystupovala pod týmito názvami. „Španielska spoločnosť Saba s viac ako polstoročnou históriou a skúsenosťami sa stala stopercentným vlastníkom značky Indigo na Slovensku a v Českej republike, Nemecku a Anglicku,“ vysvetlil riaditeľ spoločnosti Saba Mário Grega.

Hneď prvou väčšou investíciou u nás je renovácia štvrtého podzemného podlažia v najdlhšie prevádzkovanej Garáži Opera, kde sa injektovali priesaky spodnej vody, opravovala sa podlaha i steny, dokonca aj osvetlenie prešlo kompletnou výmenou zdroja na LED. Celkovo za 15 rokov do priestoru tohto parkovacieho domu investovali približne 750.000 eur.

Pred piatimi rokmi prešlo zásadnou rekonštrukciou tretie podzemné podlažie. Získalo na atraktivite nielen vďaka novej podlahe, ale hlavne neštandardne širokými parkovacími miestami. Spoločnosť fungujúca pod menami Vinci Park, Indigo Infra a momentálne SabaInfra už desiatky rokov zveľaďujú priestor, kde parkuje verejnosť nielen svoje motorové vozidlá, ale už aj motorky.

Prevádzkovateľ ročne investuje do renovácií svojich parkovísk a garáži desiatky tisíc eur. Momentálne pôsobí v štyroch mestách na Slovensku – Bratislave, Trnave, Dunajskej Strede a v Košiciach. Najviac sú však vidieť v hlavnom meste, kde majú 11 prevádzok. V minulosti prevádzkovali aj pouličné parkovanie v centre mesta Prešov, kde investovali viac ako 300.000 eur.

Ako prví na Slovensku zaviedli SMS platby za parkovanie. Rovnako ako prví prevádzkovali aplikáciu na platenie „parkovného“. Ich prioritou sú moderné technológie, preto na ich parkoviskách nechýba systém na rozpoznávanie evidenčných čísel vozidiel, ktoré uľahčujú vjazd aj výjazd.

Štandardnou službou sú už takmer všade iplatby kartou, najnovšie automaty či kamerový systém s centrálnym riadením pobočiek. Na štvrtkovom slávnostnom otvorení zrenovovaného priestoru potvrdila španielska firma svoj pôvod a v podzemí zneli tentoraz španielske rytmy, tancovalo sa a hodovalo.

-jj-, foto: archív

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov