Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tokio 2019: Nissan a elektrický crossover

Do roku 2022 chce Nissan uviesť na trhy po celom svete 8 nových elektrických vozidiel. Medzi nebude chýbať ani elektrický crossover s dojazdom až 500 km, ktorý bude ťahákom autosalónu v Tokiu (24. októbra – 4. novembra 2019).

Vozidlo má byť založené na novej spoločnej Mitsubishi-Nissan-Renault platforme pre stredné a veľké SUV. Veľmi pravdepodobne bude nový elektromobil založený na koncepte robotického elektromobilu IMx, ktorý mal svetovú premiéru v Tokiu v roku 2017. Podľa vedenia japonskej automobilky pôjde najmä o konkurenciu pre elektromobily Tesla Model Y a Volkswagen ID.4.

Práve preto je nový elektromobil určený hlavne pre americký trh, takže zámorskí díleri budú mať ako prví možnosť dozvedieť sa podrobnejšie informácie. Výrobná verzia nového elektromobilu by do USA mala doraziť v druhej polovici roku 2021.

Vo zvyšnej časti našej planéty sa futuristický automobil začne predávať až v priebehu roka 2022. Jedným z predajných ťahákov má byť aj vylepšená verzia asistenčného systému ProPilot 2.0, ktorá umožní pokročilú automatizovanú jazdu. Inovácií sa údajne dočká tiež interiér, predovšetkým prístrojový panel.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov