Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lister LFT-C: Diabolský kabriolet so 666 koňmi

Motoristická outdoorová sezóna sa pomaly končí nielen pre motorkárov, ale aj vyznávačov kabrioletov. Ešte predtým ako svojich štvorkolesových „tátošov“ bez strechy “ustajníte” na zimu, vám však ponúkame inšpiráciu pre ďalšiu sezónu – kabriolet Lister LFT-C.

Automobil značky Lister LFT-C je v podstate upravený Jaguar F-Type bez strechy. Pozoruhodná verzia vozidla po zásahoch britského špecialistu na úpravu karosérie a motora už má svoj prvý dokončený exemplár.

Prívlastok diabolsky dodáva športiaku nielen fakt, že jeho maximálny výkon ej 666 koní, ale aj jeho samotný agresívny vzhľad. Vozidlo, ktoré bude zaručene na cestách budiť rešpekt, dosiahne maximálnu rýchlosť 330 km/h. Z pokoja na stovku dokáže akcelerovať za menej ako tri sekundy.

Pôvodný Jaguar F-Type SVR Cabriolet má „iba“ 575 koní (423 kW) a preto sa ho britský Lister rozhodol upraviť a vytvoriť verziu označovanú ako LFT-C. Táto verzia nadväzuje na kupé Lister LFT-666, ktoré bolo vyrobené v limitovanej edícii 99 kusov.

Na vozidle boli v rámci prestavby vymenené niektoré časti karosérie za karbónové diely, a to vrátane nárazníkov. O niečo širšie sú teraz aj karbónové blatníky a v rámci designu najviac zaujme zmenená maska chladiča, nové kolesá a tiež tmavo zelený lak so žltými prvkami.

Interiér vozidla zaujme ručne prešívanou kožou Nappa, ktorá obsahuje rovnaké kontrastné žlté prvky, ktoré môžeme pozorovať na karosérii. Ide o najvýkonnejší kabriolet v histórii Listeru a spoločnosť ich plánuje vyrobiť len 10 kusov. Cena vozidla vrátane sedemročnej záruky sa pohybuje okolo 154.490 eur.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov