Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bentley Flying Spur – Luxusných 635 koní

Spoločnosť Bentley v tomto roku predstavila novú generáciu limuzíny Flying Spur. V poradí už tretia generácia modelu nezaprie, že vychádza z kriviek luxusného kupé Continental GT.

Limuzína tak perfektne dopĺňa aktualizovanú modelovú ponuku spoločne s SUV Bentayga a zachováva si jasne rozpoznateľné prvky a línie dnešných vozidiel Bentley. Napriek tomu Flying Spur oplýva sériou noviniek.

Podľa vedenia značky Bentley sa jedná o „celosvetovo najvyspelejší športový sedan z kategórie luxusných cestovných vozidiel.“ Aby mali cestujúci vzadu viac miesta na nohy a celkovo aby bol priestor v aute väčší, prichádza Flying Spur s novou platformou a rázvorom predĺženým o 130 mm na konečných 3194 mm.

Na dĺžku tak teraz limuzína meria celkovo 5316 mm. Auto má ďalej 21-palcové kolesá, pričom k dispozícii na výber sú aj 22-palcové. Nechýbajú Matrix-LED svetlomety a elegantným detailom je aj osvetlená vysúvacia soška okrídleného B na prednej kapote.

Podobne ako nedávno predstavený Continental GT je nový Flying Spur výsledkom vývoja od čistého listu papiera a posúva hranice technológií remeselného spracovania na novú úroveň definujúcu jazdné schopnosti a kultivovanosť v rámci celého segmentu,“ komentuje Adrian Hallmark, šéf predstavenstva a riaditeľ spoločnosti Bentley Motors.

Interiér vozidla je prirodzene synonymom luxusu. Súčasťou výbavy sú materiály ako je koža, či lakované drevo. Palubnú dosku zdobí otočný panel na strede, ktorý schováva displej infotainmentu alebo trojicu analógových budíkov s okolitou teplotou, kompasom a chronometrom.

Aby sa cestujúci pri jazde cítili ako v bavlnke, sú vo vozidle elektricky nastaviteľné, vyhrievané, odvetrané a masážnou funkciou vybavené kreslá. Pod kapotou Flying Spuru je šesťlitrový motor W12 s dvojicou turbodmýchadiel, ktorý je naladený na 467 kW (635 koní) a rovných 900 N.m krútiaceho momentu.

Limuzína, ktorá má hmotnosť 2435 kg, akceleruje z pokoja na stovku za 3,8 sekundy. Maximálna rýchlosť je stanovená na diabolských 333 km/h. Flying Spur má ďalej novo prepracovaný pneumatický podvozok s adaptívnymi tlmiči, ktorý je u Bentley novinkou. Priplatiť si môžete napríklad za doplnky do interiéru Mulliner, panoramatickú strechu alebo vrcholný audiosystém Naim s 19 reproduktormi a výkonom 2200 W.

 

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov